De Bitcoin koers staat op het hoogste punt in 2 jaar, wat de aandacht vestigt op de groeiende spanningen rondom de Bitcoin ETF. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een mix van speculatie en onzekerheid onder investeerders.

De kernvraag die nu op de voorgrond treedt is: zal de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF de koers van deze toonaangevende digitale valuta een impuls geven, of zal het juist de oorzaak zijn van een eventuele ineenstorting van BTC?

Huidige koers van Bitcoin

De koers van Bitcoin heeft onlangs de grens van $46.000 doorbroken, voornamelijk door de groeiende verwachting rond de mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Dit houdt in dat Bitcoin op het hoogste niveau in twee jaar staat.

Deze opmerkelijke stijging van de waarde van Bitcoin heeft een aanzienlijke impact gehad op de cryptohandel, met name op de leveraged posities op gecentraliseerde beurzen. Door de marktvolatiliteit zijn in het afgelopen uur leveraged Bitcoin-posities ter waarde van meer dan $8 miljoen geliquideerd, waarbij het merendeel ($6 miljoen) bestond uit shortposities.

In de bredere cryptomarkt werd deze trend niet alleen bij Bitcoin waargenomen; er werd voor meer dan $10 miljoen aan shortposities geliquideerd. Dit droeg bij aan een totaal van ongeveer $15 miljoen aan liquidaties op verschillende gecentraliseerde beurzen, volgens data van CoinGlass.

Mogelijke goedkeuring van Bitcoin ETF

De mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) kan een belangrijke factor zijn in de recente koersstijgingen van Bitcoin. Volgens een rapport van CNBC, wordt verwacht dat meerdere ETF’s in de komende dagen goedgekeurd zullen worden, gebaseerd op informatie van twee bronnen dichtbij de kwestie. De nieuwszender meldde dat de fondsen waarschijnlijk op woensdag 10 januari goedgekeurd zullen worden, met de verwachting dat de handel op donderdag 11 januari of vrijdag 12 januari van start gaat.

Ander positief nieuws rond ETF’s is ook naar voren gekomen. Standard Chartered voorspelde dat Bitcoin ETF’s in 2024 $50 tot $100 miljard aan instroom in de cryptomarkt kunnen brengen. VanEck heeft $72,5 miljoen in Bitcoin geïnvesteerd om zijn ETF te financieren, terwijl Grayscale en andere bedrijven een ’tarievenoorlog’ zijn begonnen om concurrerende tarieven aan te bieden.

Daarentegen waarschuwde SEC-voorzitter Gary Gensler voor investeringen in Bitcoin, waarbij hij impliciet hintte op nieuwe cryptoproducten, ondanks zijn negatieve toon. In de afgelopen weken heeft de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) vergaderingen gehad met vermogensbeheerders en wijzigingen van deze aanvragers geaccepteerd, wat belangrijke stappen zijn richting productgoedkeuringen.

Al deze gebeurtenissen en talloze andere kunnen de sentimenten van investeerders hebben beïnvloed, wat leidt tot een toegenomen vraag naar Bitcoin en daarmee een stijging van de marktwaarde.

Bitcoin Koers Verwachting

Zoals uit de bovenstaande grafiek blijkt, kopen handelaren duidelijk ‘buy the rumour’ als het gaat om de goedkeuring van een Bitcoin ETF deze week; de cruciale vraag is echter of ze het ‘sell the news’ zodra de ETF’s formeel worden goedgekeurd. De cryptocurrency staat op het punt te sluiten rond de $47K, het hoogste niveau sinds april 2022, na een consolidatie in een hoge basisformatie gedurende de afgelopen vijf weken.

Vanuit puur technisch perspectief blijft de trend duidelijk naar de bovenkant gericht, met ruimte naar eerdere weerstand en de 61,8% retracement van de daling in 2021-2022 in het bereik van $48,400-500. Dat gezegd hebbende, zouden we niet verbaasd zijn om een kortetermijnreactie van ‘sell the news’ te zien ontstaan na de grote anticiperende oploop.

In dat scenario zou een terugval richting de 50-daagse EMA in het gebied van $41K kunnen spelen, maar zolang de ETF’s activa aantrekken, zouden dips op korte termijn relatief beperkt kunnen zijn.

Gaat Bitcoin Stijgen of Kan Bitcoin Instorten?

De toekomst van Bitcoin staat op een kruispunt. Met de koers rond de $47.000, het hoogste sinds april 2022, is de markt gespannen door de anticipatie op Bitcoin ETF’s. Handelaren lijken te wedden op geruchten voorafgaand aan de goedkeuring, maar of ze vasthouden of verkopen na het officiële nieuws blijft onzeker.

Technisch gezien wijst de trend omhoog, met mogelijke weerstand rond $48.400-500. Toch kan een reactie op de goedkeuringsaankondiging leiden tot een terugval naar de 50-daagse EMA bij ongeveer $41.000. Hoewel een neerwaartse correctie mogelijk is, kunnen de aanhoudende ETF-interesses de impact van eventuele korte termijn dalingen. 

Naast Bitcoin zijn er andere opkomende munten die de aandacht trekken in de cryptowereld. Deze nieuwe spelers, nog in de presale-fase, bieden investeerders de kans om vroegtijdig in te stappen en mogelijk te profiteren van hun enorme groeipotentieel in deze markt.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix biedt een innovatieve methode voor crypto-investeerders om Bitcoins te minen zonder eigen mining hardware of uitgebreide technische kennis. Dit wordt mogelijk gemaakt door hun BTCMTX-token, die actief is op het Ethereum-netwerk.

Het onderscheidende kenmerk van Bitcoin Minetrix is het ‘Stake-to-Mine’-mechanisme. Door BTCMTX-tokens te staken, kunnen gebruikers extra tokens en zogenaamde mining credits verdienen. Deze credits zijn tokenized mining rechten, die ingewisseld kunnen worden voor gratis hashkracht om Bitcoin te minen.

Een investering in BTCMTX, momenteel gewaardeerd op $0,0126 per token, is niet alleen een gok op het succes van deze specifieke token, maar weerspiegelt ook vertrouwen in de toekomst van Bitcoin. Dit innovatieve model maakt Bitcoin mining toegankelijker dan ooit tevoren, wat heeft bijgedragen aan het succes van Bitcoin Minetrix, dat al meer dan $7,5 miljoen heeft opgehaald tijdens zijn presale.

Sponge V2 (SPONGEV2)

Misschien ben je bekend met BONK, de meme-munt op Solana die eind vorig jaar aanzienlijk in waarde steeg. Op Ethereum zagen we een soortgelijk fenomeen. Nu is Sponge, dat in 2023 met een factor 100 is gegroeid, terug met de nieuwe Sponge V2-token.

Sponge V2, een exclusieve token, wordt uitgereikt aan diegenen die hun Sponge (V1) tokens staken. Daarnaast zal deze token in de toekomst ook gebruikt kunnen worden in een nieuw Play-to-Earn spel van het Sponge-project.

Om Sponge V1-tokens te verkrijgen en te staken, kun je de officiële website sponge.vip bezoeken. Door je tokens te staken, kun je momenteel een APY van 378% verdienen. Gezien het potentieel van Sponge V2 om Sponge te overtreffen, biedt dit een interessante investeringsmogelijkheid, vooral voor degenen die de eerdere sterke prestaties van Sponge V1 hebben gemist.

Meme Kombat (MK)

Meme Kombat, een baanbrekend gamingplatform dat zich richt op liefhebbers van games en memes, heeft onlangs een aanzienlijke mijlpaal bereikt door $6 miljoen op te halen tijdens hun presale, wat bijna gelijk is aan hun doel van $6,5 miljoen.

Het ontwikkelingsteam is momenteel bezig met de afronding van hun bètatestfase, de ontwikkeling van een nieuw stakingssysteem, en het updaten van de gebruikersinterface.

Deze ontwikkelingen zijn cruciaal voor hun geplande roadmap, die onder andere de officiële lancering van het platform in het eerste kwartaal van 2024 en de introductie van nieuwe seizoenen inhoudt.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Bitcoin Koers Op Hoogste Punt 2 Jaar – Gaat Bitcoin Nog Stijgen Na ETF Goedkeuring Of Kan Bitcoin Instorten? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.