De Bitcoin koers schoot na het negatieve inflatienieuws uit de Verenigde Staten omhoog. Dat is verrassend, omdat de inflatie hoger uitviel dan verwacht en de Amerikaanse centrale bank daardoor nog langer zal wachten met zijn renteverlagingen. Ondanks dat lijkt Bitcoin te herstellen. Op het moment van schrijven staat de koers op 70.750 dollar voor een stijging van 1,89 procent over de afgelopen 24 uur.

Bijzondere ontwikkeling van de Bitcoin koers

“Bitcoin laat zijn spierballen zien na het slechte inflatierapport met een correctie tot slechts 67.000 dollar na de publicatie van de FOMC Minutes”, aldus Semir Gabeljic van Pythagoras Investments tegenover CoinDesk.

Dat klinkt allemaal heel spannend, maar de inflatie hebben we reeds kort besproken in de inleiding. Die viel op alle vlakken hoger uit dan verwacht, waardoor de markt voor 2024 nog maar twee renteverlagingen verwacht van de Amerikaanse centrale bank.

Normaal gesproken zijn renteverlagingen bullish voor Bitcoin, dus is het negatief dat de verwachting daalde van drie naar twee renteverlagingen. Ook de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank (FOMC Minutes) waren behoorlijk streng.

In eerste instantie daalde de koers, maar niet lang daarna begon Bitcoin aan een nieuwe opleving. Hoe kan het dat Bitcoin nu alweer zo sterk presteert?

Waarom staat Bitcoin vandaag in de plus?

Dat lijkt allemaal het gevolg van de enorme staatsschuld van de Amerikaanse overheid. In totaal heeft Amerika nu een schuld van 34,6 biljoen dollar. Over die schulden moet het rente betalen en hoe langer de rentes op dit verhoogde niveau blijven, hoe hoger de rentekosten.

Voor de Amerikaanse overheid is het belangrijk dat de rentes snel dalen, omdat anders de rentekosten verder toenemen, de begrotingstekorten groeien, ze nog meer schulden moeten maken om die gaten te dichten en daardoor de rentebetalingen weer toenemen.

Dat zorgt langzaam maar zeker voor een “negatieve schuldspiraal” die waarschijnlijk resulteert in de creatie van heel veel nieuwe dollars. Daardoor neemt de waarde van de Amerikaanse dollar af en zullen investeerders vluchten naar de schaarste van assets als Bitcoin, goud, aandelen, vastgoed en al het andere wat overheden niet kunnen bijdrukken.

Zodoende kan dit inflatierapport, waardoor de rentes langer op dit verhoogde niveau moeten blijven, weleens positief uitpakken voor de Bitcoin koers.

The post Bitcoin koers omhoog ondanks dramatische inflatiecijfers Amerika appeared first on BLOX | Nieuws.