De ervaren handelaar Peter Brandt zegt bitcoin een bekend bullish patroon laat zien. Een dergelijk patroon gaat meestal vooraf aan een flinke prijsstijging.

Bitcoin in de startblokken?

De handelaar, die een legendarische status kreeg na het voorspellen van de bitcoin koerscrash eind 2017. denkt dat de koers binnenkort kán stijgen naar $80.000. Hij ziet een technisch patroon, waarbij de koers de korte termijn diagonale weerstand kan doorbreken. Tegelijkertijd waarschuwt de Amerikaanse analist dat bitcoin aanzienlijke correctie kan meemaken na de rally.

Kijkend naar de grafiek van de handelaar, suggereert hij dat er na de stijging een forse dump rond de $58.000 kan volgen. Na die daling, kan BTC weer een nieuwe opwaartse trend starten.

 

Altseason?

De handelaar deelt ook zijn gedachten over de kans dat de cryptomarkt een altseason gaan meemaken. Volgens Brandt is er een kans dat er géén altseason komt, waarbij hij zich baseert op de veerkracht van de bitcoin koers en de dominantie van bitcoin in de markt. Bitcoin dominantie meet hoeveel percentage van de totale cryptomarkt aan BTC is toe te schrijven. Een stijgende BTC.D grafiek geeft aan dat bitcoin beter presteert dan de algemene altcoinmarkt.

Gebaseerd op de grafiek van de handelaar, lijkt hij te suggereren dat BTC tot wel 66,32% van de crypto market cap kan uitmaken nadat BTC.D uitbrak uit een meerjarige consolidatie tussen 39,50% en 48%.

De handelaar houdt ook nauwlettend de ethereum versus bitcoin handelspaar (ETH/BTC) in de gaten. Brandt zegt dat ETH/BTC mogelijk een bear trap heeft geactiveerd na het herwinnen van een kritiek steunniveau op 0,0495 BTC ($3.421). Een bear trap gebeurt wanneer een activum onder een steunniveau zakt maar het snel terugwint om mogelijk een trendomkering te triggeren.


The post Bitcoin koers in de startblokken? Volgens de bekende beurshandelaar Peter Brandt wél appeared first on Bitcoinmagazine.nl.