Als we de populaire Nederlandse analist Michaël van den Poppe mogen geloven, dan consolideert de bitcoin koers tot de komst van de Spot Bitcoin ETF in de range van 38.000 tot 50.000 dollar. Dat is een behoorlijke wijde range, waardoor de kans klein is dat hij ernaast zit, omdat de verwachting is dat de Securities and Exchange Commission (SEC) deze of volgende week de Spot ETF goedkeurt.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 43.500 dollar.

Wachten op de Spot Bitcoin ETF

Zodoende kunnen we blijven speculeren over de reactie van de bitcoin koers op de Spot Bitcoin ETF. Vooralsnog ziet het er allemaal goed uit, want de dip van 3 januari werd agressief opgekocht door de markt.

We zijn niet terug op het niveau van 45.500 dollar, maar het “koop de dip” sentiment was bijna voelbaar.

Het is op dit moment moeilijk om echt bearish te zijn over de bitcoin koers en dat lijkt Van de Poppe ook te suggereren met zijn analyse. Hij ziet de koers immers niet verder terugzakken dan de 38.000 dollar die hij aangeeft voor de consolidatie-range.

Wat kan de bitcoin bullmarkt nog verpesten?

Iedereen lijkt het op dit moment zeker te weten: in 2024 of 2025 begint bitcoin weer een een parabolische stijging.

Wees je er echter van bewust dat er nog wel degelijk zaken zijn die roet in het eten kunnen gooien als het om de bullmarkt van bitcoin gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een onverwachtse recessie ergens aan het begin van het jaar of in de loop van 2024.

We moeten niet vergeten dat de Amerikaanse centrale bank vanaf maart 2022 agressief de rente verhoogde. Sterker nog, ze gingen destijds door de meest agressieve periode van renteverhogingen in de geschiedenis van de centrale bank.

Zodoende is het nog geen zekerheid dat 2024 een knaller wordt. Mogelijk is dat de reden dat de bitcoin koers ook nog niet echt kan doorbreken op dit moment om een aanval op de all-time high van 69.000 dollar te doen.


The post ‘Bitcoin koers consolideert in range van $38.000-$50.000’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.