Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een verdere stijging van de cryptomunt.

 

Bitcoin heeft nieuwe hoogtepunten bereikt de afgelopen 18 maanden, maar het behouden van het laatste supportlevel is nu cruciaal om een “correctie” te voorkomen. De prijs blijft op moment van schrijven doorstijgen.

 

BTC/USD bereikte $35.968 op Bitstamp bij de dagelijkse sluiting, dat is het hoogste niveau sinds mei 2022 en hoger dan het lokale hoogtepunt van vorige maand.

 

Nu keert Bitcoin terug om $35.000 als steun te testen, en het staat op het vizier van analisten, waarvan sommigen de mogelijkheid van een nieuwe neergang in de BTC-prijs niet uitsluiten.

$35.000 als support

In zijn meest recente update suggereert de populaire analist Mark Cullen dat $35.000 de belangrijke grens was om te verdedigen.

“Nu dit bitcoin bereik is doorbroken, is het een beetje eenvoudiger. Ofwel vasthouden en omhoog gaan, ofwel instorten en we verliezen waarschijnlijk de belangrijkste BTC-opwaartse trend op korte termijn,” schrijft hij op X, verwijzend naar het relatief zijwaarts handelsgedrag van de afgelopen week.

Cullen voegt eraan toe dat bitcoin een vier-uurs candle onder de $35.000 moet sluiten om de stemming te veranderen.

“Er is geen reden om bearish te zijn totdat BTC een H4 terugsluiting onder de 35k heeft. Een terugval om te testen is prima en waarschijnlijk een #BTFD (Buy The F***ing Dip) kans,” zegt hij.

Analist: $34.600 is nu het “ideale neerwaartse doel”

Ook handelaar en analist Credible Crypto houdt de lage timeframes in de gaten. Net als Cullen voorspelt hij een neerwaartse beweging voordat de opwaartse trend zich voortzet, waarbij zowel late longposities als shortposities zijn gevangen en bijdragen aan liquidaties.

Op de dag plaatste hij een zone rond $34.600 als een “ideaal neerwaarts doel.”

“Shortposities die zich in de buurt van de steun bevinden met wachtende biedingen zijn meestal een recept voor de prijs om terug te stuwen/terug te keren naar de bovenkant,” luidt een deel van een commentaar.

BTC-prijs van $48.000 na de halvering?

Echter, sommige analisten bleven bearish, zelfs toen bitcoin de afgelopen week $34.000 heroverde en vasthield. $20.000 was een populaire keuze en stond in schril contrast met het populaire bullish consensusniveau van $40.000, waarvan anderen zeggen dat het slechts een kwestie van tijd is.

Voor de populaire handelaar Jelle roept het vooruitzicht echter op tot een nog hogere BTC/USD-prijs.

Bij het analyseren van langere tijdsbestekken ziet Jelle een doorbraak die wijst op een doelstelling dichter bij $50.000. In een deel van de analyse van de dag erkent hij dat het bereiken van het doel “enige tijd” kan vergen. De volgende halvering van de blokbeloning van bitcoin staat momenteel gepland voor april 2024.


The post Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.