Er lijkt geen einde te komen aan januari, maar het duurt echt nog maar een paar dagen. Gelukkig maar, januari viel voor Bitcoin enorm tegen. Wel een ETF goedgekeurd, maar geen dikke vette koersstijging. Februari kan wel eens heel anders worden… tenminste, als de geschiedenis herhaalt.

Januari viel tegen voor Bitcoin

Bitcoin begon in 2023 met een handelsprijs van ongeveer 15.000 euro en kwam de eerste helft van het jaar niet echt boven 25.000 euro uit. Toen het sentiment tegen het einde van het jaar optimistischer werden, en de markt anticipeerde op de goedkeuring van een Spot-gebaseerde Bitcoin ETF, registreerde Bitcoin een enorme waardestijging en sloot het jaar af rond 40.000 euro.

Na de recente goedkeuring van 11 spotgebaseerde Bitcoin ETF’s heeft de markt een teruggang doorgemaakt, omdat de uitstroom van GBTC enorme volatiliteit heeft veroorzaakt. Hoewel velen een stijging van de waarde van Bitcoin voorspelden, moet het activum nog steeds aan de verwachtingen voldoen.

Bitcoin blijft verdubbelen

Tenminste een Nederlandse analist is positief over februari. Volgens de observaties van CryptoJelle is Bitcoin zijn winst sinds september 2023 blijven verdubbelen. In de schrikkelmaand zou Bitcoin aan kracht kunnen winnen als Bitcoin in dezelfde richting doorgaat.

‘Het lijkt erop dat Bitcoin het patroon voortzet dat we sinds september in de gaten houden. 4 maanden in het groen, één in het rood. Als de geschiedenis zich blijft herhalen, zou februari sterk moeten zijn.’ De analist schreef.

Opvallend is dat de Bitcoin koers gisteren weer richting 40.000 euro bewoog, terwijl altcoins binnen de rode zone bleven.

Februari historisch goed

Als we alle ruis filteren en alleen naar eerdere prestaties kijken, dan heeft Bitcoin het historisch goed gedaan in februari.

Bitcoin monthly return
Bron: https://www.coinglass.com/today

Gemiddeld stijgt Bitcoin 13,12% in februari. Hiermee is het historisch gezien een top 3 maand voor Bitcoin. Alleen de gemiddelden van oktober en november zijn hoger.

The post Bitcoin koers beleeft historisch gezien een mooie stijging in februari, dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.