De Bitcoin koers heeft in de afgelopen uren een verse poging gedaan om het niveau van 36.000 dollar te overstijgen, maar werd rond dat niveau hard afgewezen. Inmiddels zijn we na een kleine correctie op het niveau van 35.221 dollar aangekomen, waardoor er voor de laatste 24 uur alsnog een stijging van 0,76 procent op de borden staat.

Moeten we ons zorgen maken over een mogelijke correctie of kan de blik weer omhoog?

Bitcoin bulls staan voor zware taak

Het is de bulls gelukt om de Bitcoin koers te stabiliseren boven de 34.000 dollar, voor zover het mogelijk is om over stabiliteit te spreken als het over de financiële markt gaat. Op de uurgrafiek van Bitcoin slaagden de bulls erin om boven de weerstand op 35.000 dollar heen te klimmen en zelfs de weerstand op 35.500 dollar werd even verslagen.

Maar rond de koers van 36.000 dollar werden de bears weer actief. Zodoende vormde Bitcoin een lokaal hoogtepunt rond de 35.900 dollar, om vanaf die koers weer wat omlaag te zakken.

Nu is het te hopen dat Bitcoin erin kan slagen om de dalende blauwe lijn in de bovenstaande grafiek als nieuw steunpunt te gebruiken; mogelijk als springplank naar hogere koersen.

Als Bitcoin erin slaagt om de grens van 36.000 dollar te doorbreken, dan zou er zomaar eens een interessante stijging in het verschiet kunnen liggen.

Bitcoin handelt in ieder geval in een “vrije zone” en ook boven het 100-uurs gemiddelde van de koers (rode lijn in de grafiek).

Belangrijk moment voor Bitcoin

Er is nu in ieder geval een belangrijk moment aangebroken voor de bulls. Als ze de koers boven de 35.200 dollar kunnen houden, dan bestaat de mogelijkheid dat we een nieuwe poging kunnen wagen om de grootste weerstand, die rond de 36.000 dollar ligt, te doorbreken.

Een duidelijke doorbraak van de 36.000 dollar kan de poorten richting de koers van 37.000 dollar openen, waarna we de volgende grote weerstand tegenkomen.

Ondertussen begint de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin wat momentum te verliezen, wat aangeeft dat de pogingen van de bulls zwakker worden. Zodoende kan het zijn dat we voorzichtig ook weer wat omlaag moeten kijken voor de koers.

The post Bitcoin koers afgewezen op 36.000 dollar, problemen op komst? appeared first on BLOX | Nieuws.