Bitcoin is een van de beste uitvindingen sinds het gesneden brood, maar is tegelijkertijd alweer 15 jaar. Moet Bitcoin mee met de tijd? Moet Bitcoin een van zijn belangrijkste eigenschappen, namelijk veiligheid, opofferen voor meer innovatie?

Volgens Cobra, de eigenaar van de website Bitcoin.org, kan dit debat voor een tweestrijd zorgen in de Bitcoin community.

Bitcoin: conservatief of progressief?

In een recent bericht op X verwacht Cobra dat er straks twee groepen ontstaan met verschillende ideeën over de toekomst van Bitcoin.

De een, door Cobra ‘ossificationists’ genoemd, wil Bitcoin vooral veilig en stabiel houden. Zij vinden dat aanpassingen te risicovol zijn en dat de focus moet liggen op het behouden van het huidige netwerk. Dat is een conservatieve, maar veilig houding.

De ander, de ‘improvers’, wil Bitcoin juist verbeteren en nieuwe functies toevoegen. Zij zien kansen om Bitcoin te laten groeien door aanpassingen te doen. Zij willen progressie zien en een Bitcoin dat beter aansluit bij wat nu verwacht wordt van crypto.

Cobra vraagt zijn volgers: ‘Moeten we Bitcoin stabiel en veilig houden, en geen risico’s nemen met verdere aanpassingen? Of moeten we blijven sleutelen en veranderingen doorvoeren om Bitcoin te verbeteren?’

Geld mag geen storing kennen

Hij denkt niet dat beide kanten gelijktijdig hun zin kunnen krijgen. Hij waarschuwt dat experimenten met veranderingen fouten kunnen bevatten die slecht zijn voor het hele systeem. ‘Storingen in deze onderdelen zouden het hele systeem kunnen ondermijnen. Andere protocollen kunnen rare stukjes hebben, maar geld niet,’ aldus Cobra.

Toch ziet Cobra ook nadelen aan het niet doorvoeren van veranderingen. Zo zouden er in de toekomst problemen kunnen ontstaan met de beveiliging van Bitcoin. Eerder waarschuwde Cobra al voor een crisis in leiderschap binnen de gemeenschap. Volgens hem is er een gezamenlijke visie nodig om Bitcoin te laten blijven groeien.

Hoe sta jij hierin?

The post Bitcoin kan culturele oorlog veroorzaken: conservatief of progressief? appeared first on BLOX | Nieuws.