Jan Van Eck, CEO van het investeringsfond VanEck, gelooft dat de waarde van één bitcoin 250.000 dollar (236.360 euro) kan worden. Maar hij houdt een slag onder de arm, het kan namelijk nog tientallen jaren duren voordat zijn voorspelling behaald wordt.

Prijs en tijd

Tijdens een interview met het online platform Barron’s kwam bitcoin ter sprake. Hij deed zijn gewaagde voorspelling, maar vond het moeilijk om te zeggen wanneer dit dan behaald wordt. Velen, waaronder de schrijver van dit artikel, vinden dat een voorspelling twee eigenschappen moeten hebben: een prijs en een tijdsindicatie. Door het op tientallen jaren te houden, maakt Van Eck het wel heel moeilijk om hem aan zijn woord te houden.

Toch is hij niet de enige die zelfs tijdens deze bearmarkt ontzettend bullish is over de bitcoin koers op de lange termijn. In april zei een collega van Van Eck dat bitcoin zelfs 4,8 miljoen dollar waard kan worden als het de wereldreservemunt wordt.

Bitcoin wordt volwassen

Jan Van Eck staat bekend als bitcoin-supporter en zegt dat de waarde van BTC het potentieel heeft om verder te stijgen omdat het een maturing asset is. Dit betekent dat je bitcoin gerust voor lange tijd kan vasthouden omdat de echte waarde pas over lange tijd zichtbaar is.

Gedurende die lange tijd ziet Van Eck dat de acceptatie alleen maar toenemen aangezien er steeds meer interesse is van institutionele beleggers, overheden en centrale banken. Hij doelt hier onder andere op dat meer landen het voorbeeld van El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek zullen volgen. Zij hebben bitcoin namelijk omgedoopt tot wettig betaalmiddel.

Goud en bitcoin

Van Eck keek ook naar de relatie tussen goud en bitcoin. De koers van goud heeft volgens hem de afgelopen twee jaar nauwelijks significante bewegingen omhoog meegemaakt, en dat komt doordat een deel van de vraag naar goud is overgenomen door bitcoin.

Toch wil hij goud niet afschrijven, hij gelooft namelijk dat “goud het beter zal doen als iedereen zich zorgen maakt over een wereldwijde recessie en zich afvraagt ​​wanneer de Fed de rente zal verlagen. Tot die tijd kent goud tegenwind.”

Skin in the game

Van Eck had ook advies voor beleggers, namelijk dat zij maximaal drie procent van hun portfolio’s moeten toewijzen aan bitcoin. Overigens luistert hij niet naar zijn eigen advies, hij heeft veel meer bitcoin dan 3% en dat komt omdat hij overtuigd is dat bitcoin tot grote hoogtes kan stijgen. Daarnaast heeft hij sinds 2019 ook ether, omdat hij stelt dat het verstandig is om een ​​gediversifieerd portfolio te hebben.

Bitcoin ETF waarschijnlijk niet dit jaar

Begin juli beslist de SEC over twee aanvragen voor fysieke bitcoin ETF’s. Van Eck, zelf ook geen onbekende van deze aanvragen, ziet het op de korte termijn somber in.

“De SEC wil een bitcoin ETF pas goedkeuren als het jurisdictie krijgt over de onderliggende cryptocurrency-uitbeurzenwisselingen, wat via wetgeving moet gebeuren. En in een verkiezingsjaar is het onwaarschijnlijk dat er wetgeving komt. Ik ben verheugd dat er tweeledige gesprekken zijn over hoe die wetgeving eruit zou moeten zien.”

VanEck was een van de eersten die een aanvraag bij de SEC indiende voor een bitcoin ETF op basis van de spotmarkt. De SEC heeft echter de alle aanvragen van de vermogensbeheerder uitgesteld en afgewezen. Een klein succesje is dat de SEC wel een bitcoin ETF op basis van futures heeft goedgekeurd in oktober 2021.

The post Bitcoin kan 250.000 dollar waard worden, maar dat kan even duren appeared first on BTC Direct | Nieuws.