Onderzoeksbureau Fundstrat heeft gezegd dat de mogelijke lancering van een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) door BlackRock, een aanzienlijke impact kan hebben op de koers van Bitcoin. Bitcoin zou kunnen stijgen tot ergens tussen 140.000 en 180.000 dollar, zelfs nog voor de geplande halving in april 2024.

Volgens Fundstrat zou de introductie van een Bitcoin ETF een dagelijkse vraag van maar liefst 125 miljoen dollar aan Bitcoin kunnen creëren, terwijl het dagelijkse aanbod slechts 25 miljoen dollar is.

Nieuw institutioneel geld goed voor Bitcoin koers

Door al dit nieuwe geld verwachten ze dat de koers dus kan stijgen tot tussen de 140.000 en 180.000 dollar. Mits, en dat is een belangrijke, de goedkeuring van de SEC niet al te lang op zich laat wachten. In hun analyse gaan ze uit van een actieve Bitcoin EFT, ver voor de halving volgend jaar.

De aanvraag van BlackRock voor een Bitcoin ETF bij de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aandacht gevestigd op de groeiende interesse van institutionele beleggers in digitale valuta.

Geen gewone Bitcoin ETF, maar spot

Blackrock heeft een aanvraag ingediend voor een spot Bitcoin ETF (Exchange-Traded Fund). Dit is een financieel product dat is ontworpen om beleggers de mogelijkheid te bieden om blootstelling te krijgen aan de koers van Bitcoin zonder daadwerkelijk de cryptocurrency zelf te hoeven kopen en op te slaan. In tegenstelling tot een futures ETF, waarbij de prijs is gebaseerd op toekomstige contracten, volgt een spot Bitcoin ETF rechtstreeks de actuele koers van Bitcoin op de markt.

Natuurlijk is het belangrijk om op te merken dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF nog steeds afhangt van de beslissing van de SEC, die de aanvraag zorgvuldig zal evalueren op basis van regelgeving en veiligheidsmaatregelen. Hoewel vergelijkbare aanvragen in het verleden zijn afgewezen, kan de groeiende invloed van grote financiële spelers de kansen op goedkeuring vergroten.

‘Bitcoin ETF zou uiteindelijk een categorie van meer dan $300 miljard kunnen worden,’ zei Fundstrat. ‘En die stijging van de vraag is wat zou kunnen helpen om een driecijferig prijskaartje aan Bitcoin te hangen.’

The post Bitcoin kan 180.000 dollar waard worden voor april 2024, dankzij verwachte ETF van Blackrock appeared first on BLOX | Nieuws.