Nooit gedacht dat we dit ooit zouden schrijven, maar dogecoin is significant beter dan bitcoin. Althans, dat is een uitspraak van Bitcoin Jezus uit een recent interview met Bloomberg. Wie is deze Bitcoin Jezus, hoe komt hij aan zijn bijnaam, en waarom in godsnaam (pun intended) dogecoin?

Wie is hij?

Roger Ver wordt vaak aangesproken met zijn bijnaam – zo ook door ons – maar hij is al een tijdje minder enthousiast over bitcoin. De munt is volgens hem namelijk afgeweken van zijn oorspronkelijke doel als alternatieve valuta. Waarom? Daar komen we later op terug.

Hij was medeoprichter van de startup die nu bekend staat als Blockchain.com, dat dit jaar – net als Coinbase – naar de beurs wil. Verder was hij een vroege investeerder in betalingsverwerker BitPay en crypto-startup Ripple, zei hij in het interview.

‘Ik ben Musk dankbaar’

Na een jaar van social media stilte, wordt hij wakker. Ver is erg enthousiast met Elon Musk’s overname van Twitter. Hij zei in een interview dat hij blij is dat Musk een einde maakt aan de censuur op Twitter.

“Het zal Twitter zeker aantrekkelijker maken,” zei Ver, die bijna drie kwart miljoen volgers heeft op Twitter. “Ik ben echt, echt dankbaar dat Musk daar censuur oproept.”

Eindelijk weer een tweet

Hij heeft ook een tweet geplaatst na het nieuws dat Elon Musk Twitter over zal nemen. Niet dat het een bijzondere tweet is, maar wel opvallend na dit nieuws – en een jaar social media stilte.

“Vandaag is het een heel jaar geleden sinds mijn laatste tweet. Bedenk hoe snel de tijd gaat. Zorg ervoor dat je het besteedt aan belangrijke dingen”, tweette Bitcoin Jezus, gevolgd door de hashtags familie, vrienden, cryptocurrency en vrijheid.

De ‘waarom’-vraag

Ver is een andere weg ingeslagen: the Doge-way. Ver zei in het interview met Bloomberg dat DOGE sneller en goedkoper te gebruiken is dan bitcoin. “Dogecoin is aanzienlijk beter. Het is goedkoper en betrouwbaarder. Als ik drie kanshebbers zou moeten kiezen voor ’s werelds dominante cryptocurrency, dan zouden dat doge, litecoin en bitcoin cash zijn.”

Tegenwoordig is Ver, ondanks zijn ‘bitcoin-fase’, nooit een echte maximalist geweest. Hij bezit een hoop verschillende munten, waaronder ethereum, monero, XRP en meer. En zegt daarnaast een grote speler in de markt te zijn. “Ik ben absoluut nog steeds een cryptocurrency whale,” zei hij. “Ik heb altijd een breed gesorteerd mandje in cryptocurrency gehad. Ik was nooit een bitcoin of bitcoin cash maximalist.”

The post Bitcoin Jezus: ‘Dogecoin is beter dan bitcoin’ appeared first on BTC Direct | Nieuws.