De Bitcoin koers is in de nacht van woensdag op donderdag boven de 36.000 dollar uitgebroken en handelt momenteel zelfs in de buurt van de 37.000 dollar. Het lijkt erop dat de Aziatische markt momenteel vol op Bitcoin springt, wat het interessant maakt om te zien wat Europa en Amerika later op de dag klaar zullen spelen.

Door de stijgingen van de Bitcoin koers schieten ook de transactiekosten op de blockchain met bijna 1.000 procent omhoog.

Transactiekosten Bitcoin stijgen met 1.000 procent

De transactiekosten op het netwerk van Bitcoin zijn in de nacht van woensdag op donderdag naar bijna 6,84 dollar per transactie geschoten. Daarmee staat er een stijging van grofweg 970 procent op de borden sinds het dieptepunt van 0,64 dollar per transactie dat we in augustus 2023 bereikten.

Deze stijging van de kosten voor een transactie met Bitcoin zijn het gevolg van de koersstijgingen, maar ook van de groeiende populariteit van Bitcoin Ordinals.

Over de afgelopen twee weken werden er ongeveer 1,9 miljoen inscripties op de blockchain van Bitcoin gepubliceerd. Met deze inscripties is het mogelijk om non-fungible tokens (NFTs) en andere vormen van tokens op Bitcoin te lanceren.

Door de gigantische hype is Bitcoin op dit moment de grootste blockchain voor NFTs en is het verkoopvolume momenteel zelfs groter dan dat van Ethereum; zo laat de data van CryptoSlam ons zien.

Goed nieuws voor Bitcoin miners

De opleving van de transactiekosten is met name voor Bitcoin miners goed nieuws. Op dit moment vormen de transactiekosten ongeveer 8,5 procent van de omzet van de miners; terwijl de overige 91,5 procent afkomstig is van de bloksubsidie van 6,25 Bitcoin die miners per geproduceerd blok ontvangen.

Het is voor miners belangrijk dat de transactiekosten blijven stijgen, omdat de volgende Bitcoin halving voor april 2024 op de planning staat.

Op dat moment halveert de bloksubsidie van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok en zijn ze dus meer afhankelijk van de transactiekosten en natuurlijk van de Bitcoin koers.

Alles bij elkaar is een opleving van de transactiekosten dus een zeer gezonde ontwikkeling voor Bitcoin, al moet nog blijken in hoeverre het gaat om een duurzame stijging van de transactiekosten.

The post Bitcoin is populair, transactiekosten schieten bijna 1.000% omhoog appeared first on BLOX | Nieuws.