Larry Fink, de baas van BlackRock Inc, heeft gezegd dat hij cryptocurrency’s ondersteunt en dat zijn bedrijf een aanvraag heeft ingediend om een speciale Bitcoin beleggingsfonds (ETF) op te richten.

Bitcoin is niet gebonden aan één land

Wat is er gebeurd: Tijdens een interview met Fox Business op woensdag zei Fink dat hij denkt dat cryptocurrency’s net zoiets zijn als digitaal goud. Hij doelt hiermee niet op alle crypto’s, maar op Bitcoin.

Fink legde uit: “Bitcoin is een internationale vorm van waarde. Het is niet gebonden aan één land of munteenheid, dus het kan een alternatieve investering zijn.”

Fink zei ook dat sommige mensen Bitcoin zouden kunnen gebruiken om zich te beschermen tegen inflatie of wanneer een munteenheid minder waard wordt.

BlackRock is invloedrijk

Waarom is dit belangrijk: BlackRock, onder leiding van Fink, probeert een speciale Bitcoin beleggingsfonds op te richten. Ze werken samen met het cryptocurrencyplatform Coinbase om dit mogelijk te maken. BlackRock is het allergrootste fonds ter wereld en Larry Fink een van de meest belangrijkste individuen in finance.

Dit is niet een of andere Bitcoiner met het hart op de juiste plaats. Dit is alsof Lionel Messi zegt fan te zijn van je plaatselijke amateur voetbalclub. Sommige aanbevelingen wegen nou eenmaal zwaarder, ook al komt die van iemand uit het traditionele circuit.

SEC moet ETF BlackRock nog keuren

Het is alleen nog niet duidelijk of de toezichthouder (de SEC) het plan voor deze Bitcoin ETF goedkeurt. Eerdere aanvragen voor soortgelijke Bitcoin beleggingsfondsen zijn namelijk afgewezen. Maar wederom, die werden niet aangevraagd door een bedrijf met de invloed van BlackRock.

Als de goedkeuring wordt verleend, kan dit een grote stap zijn voor de acceptatie van Bitcoin en andere cryptovaluta op de reguliere financiële markten. Voor grote Wall Street jongens die geïnteresseerd zijn in investeren in Bitcoin, kan een ETF een eenvoudige manier zijn om blootstelling aan deze digitale valuta te krijgen, zonder de technische uitdagingen en risico’s van het direct kopen en bewaren ervan.

Na het interview reageerden veel mensen op Twitter positief. Sommigen denken dat de uitspraken van Fink ervoor kunnen zorgen dat de prijs van Bitcoin stijgt. Ze noemen dit de “Fink Pump”.

The post Bitcoin is een internationale vorm van waarde, aldus Larry Fink van BlackRock appeared first on BLOX | Nieuws.