Bitcoin staat vandaag op een mooie plus van 1,95 procent en tikt binnen op een koers van 29.750 dollar; maar de populaire pseudonieme analist DonAlt blijft bearish over de digitale munt. In de onderstaande grafiek van DonAlt zien we dat Bitcoin in de weekgrafiek nog steeds onder de belangrijke (rode) weerstandszone handelt.

Positief signaal voor Bitcoin koers

Ondanks dat ziet DonAlt voor het eerst in lange tijd weer een positief signaal voor de Bitcoin koers. Namelijk dat een verdere correctie tot op heden is uitgebleven. Eerder voorspelde de analist namelijk dat Bitcoin in het slechtst mogelijke scenario nog zou kunnen afdalen naar de koers van 20.000 dollar.

Vooralsnog lijkt dat niet te gebeuren, omdat de bulls rond dit koersniveau weerstand beginnen te bieden aan de bears. Dat is goed om te zien, maar voor DonAlt nog niet voldoende om echt bullish te worden over Bitcoin.

Voor DonAlt is het belangrijk dat Bitcoin weer boven de 30.000 dollar uitstijgt. Zodra dat lukt wordt hij weer bullish. Uiteindelijk is het echter belangrijk om te onthouden dat de financiële markten een onvoorspelbaar beestje zijn.

Aan het begin van 2023 voorspelde zo ongeveer iedere analist een recessie, vanwege de agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank. Op dit moment is het augustus en wachten we nog altijd op die recessie. De kans blijft echter aanwezig dat die recessie alsnog komt, wat bearish zou zijn voor de Bitcoin koers.

Neerwaartse trend voor Bitcoin

Gisteren was DonAlt op basis van de dagelijkse grafiek van Bitcoin nog wat minder positief over de koers. De analist ziet hier op dit moment namelijk een duidelijke neerwaartse trend in. Alle koersen boven de 30.000 dollar zouden volgens hem goed zijn, al zou hij een Bitcoin koers van 20.000 dollar ook verwelkomen.

In zijn bericht noemt hij de koers van 20.000 dollar voor Bitcoin goed, omdat dit voor hem waarschijnlijk een interessante instapkoers voor de volgende halving oplevert.

Die halving staat voor april 2024 op het programma. Dan halveert de blokbeloning voor miners van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok en in de voorgaande 14 jaar is dat een zeer bullish gebeurtenis geweest voor Bitcoin.

The post Bitcoin in de plus, maar populaire analist blijft bearish appeared first on BLOX | Nieuws.