Bitcoin lijkt rond 20 duizend dollar een voorlopige bodem te hebben gevonden, de koers is sinds dat dieptepunt gestegen tot 22 duizend dollar en een beetje. Dit is rond hetzelfde niveau als de hoogste waarde van bitcoin tijdens de vorige bullrun in 2017, maar volgens analist Peter Brandt betekent dit niets, hij denkt dat bitcoin nog kan zakken tot 13 duizend dollar.

Naam en faam

Peter Brandt verwierf faam toen hij voorspelde dat de bullrun van 2017 op zijn einde liep, vervolgens kwam zijn voorspelling over het verloop van 2018 ook uit. Nu zegt hij dat als de bitcoin koers niet stijgt naar 32 duizend dollar, de waarde kan dalen tot 13 duizend dollar.

Brandt deelde op Twitter zijn analyse over de twee mogelijke uitkomsten voor bitcoin op de korte termijn.

Pieken en dalen

De laatste keer dat bitcoin werd verhandeld voor 13 duizend dollar waard was, was in november 2020. De cryptomarkt was herstellende van de coronacrash en vertoonde voortekenen van een sterke bullmarkt. Het bleek inderdaad een opmaat naar een groei van meer dan 400% en een nieuw record van 69 duizend dollar. Maar de markt beweegt in cycli en kan niet alleen maar omhoog gaan, inmiddels heeft bitcoin dan ook 70% ingeleverd.

Die 69 duizend bleek de top van de bullrun van 2021 te zijn, en velen geloven dat als bitcoin de top van de bullrun van 2017 op 20 duizend dollar zou bereiken, de koers weer zal stijgen. Op dat punt zitten we nu, bitcoin bereikte even de 20 duizend dollar en is inmiddels een klein beetje gestegen. Brandt denkt dat door de dubbele top, die je hieronder in de afbeelding kan zien, bitcoin juist kan dalen naar 13 duizend dollar.

Hocus Pocus Pilatus Pas

De dubbele toppen werden behaald in april en september van 2021. Voor velen is technische analyse (kijken naar lijntjes op een grafiek) hocus pocus en waarzeggerij en nergens op gebaseerd. Op sommige dagen is de schrijver van dit artikel het daar mee eens, en op sommige dagen lijken de grafieken te ‘klikken.’

Dat ‘klikken’ komt doordat je kan leren van wat er in het verleden is gebeurd, simpelweg door de grafieken te bekijken van niet alleen bitcoin, maar van aandelen, grondstoffen en obligaties. Hierdoor kunnen bepaalde vuistregels vastgesteld worden, over patronen die overal terugkomen en grotendeels hetzelfde resultaat tonen.

Dubbele top

De dubbele top is er zo’n eentje. Deze indicator wordt beschouwd als een patroon die een omkering van de trend weergeeft, wat ook te zien is in de scherpe daling van de bitcoin koers. Brandt merkt verder op dat de kans dat deze daling doorzet groter wordt als bitcoin er niet in slaagt om snel richting 32 duizend terug te keren, een waarde die eerder deze maand nog behaald werd.

“Tenzij bitcoin erin slaagt om boven de high van 31 mei te sluiten, zou deze grafiek een klassiek voorbeeld kunnen worden van het beroemde “Drano”-grafiekpatroon.”

All time high in 2024

Het is niet alleen kommer en kwel, op een gegeven moment zal bitcoin herstellen. Volgens Brandt kan bitcoin in 2024 (het jaar van de volgende halving) een nieuwe all time high halen. Dat klinkt nog ver weg, maar hij verwacht dat tot die tijd bitcoin in een enorme opwaartse trend zal zitten.

The post Bitcoin herstelt 4%, maar kan nog dalen tot 13.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.