In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin koers met 5% gedaald, maar lijkt het voor de vijfde keer steun te vinden bij een belangrijk trendsupport. Tegelijkertijd hebben de Altcoins een enorme klap gekregen, met dalingen tot wel 20% en meer. Is het reëel om op korte termijn een Altseason verwachten?

Bitcoin blijft dominant, net zoals in de voorgaande maanden, en weet redelijk stand te houden. Toch neemt de spanning dagelijks toe. Is het voortzetten van de sterke opwaartse trend en het bereiken van nieuwe hoogtepunten in de nabije toekomst nog een haalbaar scenario ?

We gaan dit en meer uitgebreid bespreken in onze nieuwste Bitcoin Update!

Bitcoin Dominantie (BTC.D) Daggrafiek

Ondanks een daling van 5% in de afgelopen 24 uur, lijkt er voor Bitcoin weinig veranderd. Dit voelt enigszins vreemd, vooral als we naar de Altcoin-Markt kijken, die er momenteel niet goed voor staat.

Echter, als we eerlijk zijn, moeten we erkennen dat deze situatie al maanden gaande is. We hebben inderdaad een aantal Altcoins gezien die flinke pumps of een stevige uptrend doormaakten. Toch blijft de algemene trend dat Altcoins achterblijven bij Bitcoin, met slechts enkele uitzonderingen.

Bitcoin blijft de leidende munt. Er is nog geen teken van een AltSeason voor 2024, of zelfs maar van een beginnend Altseason. Altcoins blijven aanzienlijk in waarde dalen ten opzichte van Bitcoin. Op dit moment houdt nog maar een enkele Altcoin zich redelijk staande.

Feitelijk ervaren we sinds begin 2023, toen Bitcoin een sterke uptrend begon, een ‘Altcoin Bleeding Season’. Dit is duidelijk te zien in onderstaande grafiek van Bitcoin Dominantie. Dit is slecht nieuws voor Altcoin-handelaren, want de dominantie heeft nog ruimte om verder te stijgen tot richting de 60%. Dit zou een ramp betekenen voor bijna alle Altcoins. Bovendien zien we nog geen tekenen van een trendomslag, wat een mogelijk begin van een Altseason zou kunnen inluiden.

Bitcoin (BTC) Daggrafiek

Ondanks de recente daling van 5%, houdt Bitcoin zich redelijk staande. De daggrafiek laat zien dat er niets alarmerends aan de hand is.

Tot nu toe zijn er geen duidelijke signalen dat we het hoogtepunt van Bitcoin hebben bereikt. We verwachten nog geen grote correctie, aangezien de koers nog steeds voornamelijk zijwaarts beweegt. Binnen deze fase blijven we hogere dieptepunten (higher lows) zien.

Op de 4-uursgrafiek wordt de situatie echter spannender. We testen daar belangrijk trendsupport. Verlies van dit support kan leiden tot een trendbreuk op dit hogere tijdsbestek. Een lager dieptepunt (lower low) in plaats van een hoger dieptepunt (higher low) nadat we al een lager hoogtepunt (lower high) hebben neergezet, zou een bevestiging van een trendverandering van bullish naar bearish betekenen. Dit hebben we de afgelopen maanden niet één keer eerder gezien.

In dit scenario zou de volgende belangrijke steunzone tussen $60.500 en $62.000 liggen. Bij een trendverandering is het echter de vraag of het bij een daling tot aan deze zone blijft. Een verdere correctie om na 18 maanden de 200 MA’s te testen voor een bullish her-test, is dan ineens een stuk realistischer.

Het verliezen van trendsupport op de 4-uursgrafiek gecombineerd met een trendwijziging op de daggrafiek zou de weg vrijmaken voor een diepere terugval en/of een tijdelijke trendwijziging. Maar dit blijft vooralsnog speculatie en Bitcoin houdt zich nog steeds goed staande, een week voor de Bitcoin Halving.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

De daling van gisteren resulteerde voor de vijfde keer in een test van de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA’s). Tot nu toe lijken deze MA’s stand te houden, maar elke nieuwe test brengt meer spanning met zich mee en maakt de situatie kritieker.

We houden deze MA’s al weken nauwlettend in de gaten omdat ze een goede indicatie geven van de lokale trend op een korter tijdsbestek dan de daggrafiek. Een breuk in deze lokale trend gaat tenslotte gevolgen hebben voor de situatie op de daggrafiek.

Sinds januari 2024 zijn we niet onder deze 200 MA’s op de 4 uursgrafiek terecht gekomen, zoals te zien is aan de gele box links in de grafiek. Als dit na drie maanden weer gebeurt, kunnen we dit niet afdoen als iets onbelangrijks. Een dergelijke verandering in de koers na maanden is een signaal dat we serieus moeten nemen!

Samengevat: het verlies van de 200 MA’s zou ons moeten voorbereiden op een verdere daling. Na het doorbreken van deze MA’s kan de daling zelfs vrij snel verlopen. Echter, op dit moment vinden we nog steeds steun bij lokale trendsupport, en op de daggrafiek is er nog steeds een zijwaartse trend met hogere dieptepunten. Dit maakt voortzetting van de sterke uptrend nog steeds een realistisch scenario, vooral met het oog op de aanstaande Bitcoin Halving.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

 


The post Bitcoin Heerst: Harde Klappen voor Altcoins door Groeiende Dominantie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.