Tot voor kort werden NFT’s vooral gecreëerd en verhandeld op blockchains als Ethereum, Solana en Tezos. Het team achter Ordinals geloofde echter dat NFT’s ook thuishoren op Bitcoin, en zo geschiedde. Begin februari begon de NFT gekte op Bitcoin en werd er flink gehandeld, en dat zónder een NFT-marktplaats.

Handel zonder een marktplaats is verre van ideaal, aangezien er veel ruimte is voor oplichting. Het NFT-platform Magic Eden heeft als eerste dit gat opgevuld en lanceerde dinsdag de eerste trustless Bitcoin NFT-marktplaats.

Magic Eden speelt in op de Ordinals hype

Van origine is Magic Eden een marktplaats voor Solana NFT’s, maar na de recentelijke integraties van Polygon en Ethereum NFT’s zijn ze zich gaan kenmerken als NFT-platform voor meerdere blockchains. Aan toeval laten ze het niet over, want de allernieuwste Ordinals integratie is naar eigen zeggen binnen een maand bedacht en gerealiseerd.

De marktplaats ondersteunt momenteel alleen tweedehands verkopen van Bitcoin Ordinals. Het minten of creëren van een Bitcoin NFT via Magic Eden is dus nog niet mogelijk, maar hier wordt wel aan gewerkt. Voor de andere ondersteunde blockchains – Solana, Ethereum en Polygon – is de ondersteuning van eerstehands verkopen er wel al.

Geen royalty’s

Voor verzamelaars en handelaars goed nieuws: Er is nog geen ondersteuning voor royalty’s op Magic Eden voor Bitcoin NFT’s. Normaal gesproken wordt een gedeelte van de opbrengst van elke transactie uitgekeerd aan de makers van desbetreffende NFT-collectie.

Zo krijgen de makers van het bekende Bored Ape Yacht Club op OpenSea 2,5% van de waarde van elke verkoop. Op Magic Eden hoeven verzamelaars van Bitcoin NFT’s zich hier dus nog geen zorgen om te maken. Ze zeggen wel bezig te zijn met het integreren van royalty’s, maar door het gebrek aan smart contracts op Bitcoin is dit een lastige kwestie.

Eerder deze week lanceerde ook NFT-platform Gamma zijn eigen Bitcoin Ordinals marktplaats, waarop gebruikers NFT’s kunnen creëren en verhandelen. Gamma stond eerder alleen bekend als Stacks NFT-marktplaats, maar het gaat nu de strijd aan met Magic Eden om de nummer één Ordinals marktplaats te worden.

The post Bitcoin heeft eindelijk een exchange voor NFT’s appeared first on BLOX | Nieuws.