Er zijn veel tegenstrijdige signalen op de markt of de bodem van deze bearmarkt bereikt is, maar steeds meer analisten neigen er wel naar. Zo zijn er signalen op de grafieken te vinden en kan je simpelweg kijken naar de bedrijven die nog overeind staan.

Er is geen Bitcoin meer over om te verkopen

Arthur Hayes is van mening dat de meeste slechte bedrijven al zijn omgevallen en geen Bitcoin meer kunnen verkopen. De voormalig directeur van cryptobeurs BitMex verwacht dat grote, slecht gerunde bedrijven geen BTC meer kunnen verkopen om de Bitcoin koers te drukken.

Arthur Hayes was te gast bij de podcast van Scott Melker, een analist die online bekend staat als The Wolf of All Streets, en in een vorig leven faam maakte als DJ onder de naam The Melker Project. Het interview werd gisteren gedeeld.

Hayes analyseert de cryptomarkt en concludeert dat ‘vrijwel iedereen die failliet zou kunnen gaan failliet gegaan is.’

Eerst leningen innen, dan Bitcoin verkopen

Hij licht zijn standpunt toe door uit te leggen dat wanneer gecentraliseerde leningsbedrijven financiële problemen hebben, ze vaak eerst leningen zullen terugvorderen. Stap twee is om Bitcoin te verkopen, dit is nou eenmaal de ‘reserve-activa van crypto’ en ‘de meest ongerepte activa en de meest liquide.’

De omgevallen bedrijven proberen zo snel mogelijk hun Bitcoin te verkopen, vaak nog voordat ze hun faillissementspapieren moeten inleveren.

‘Als je naar de balans van een van deze helden kijkt, staat er geen Bitcoin op, want wat doen ze, ze verkochten de Bitcoin toen ze failliet gingen, ze verkochten de Bitcoin tijdens de golf voordat ze failliet gingen.’

Handelsvolume zegt veel

De aanleiding waarom Melker en Hayes hierover spraken is een blog van zaterdag 10 december. Hierin legt Hayes uit of de bodem van Bitcoin bereikt is. Hayes schreef dat terwijl deze kredietcrisis voortduurt, er grote fysieke verkopen van BTC plaatsvinden op beurzen van leenbedrijven.

Deze bedrijven proberen zo faillissement te voorkomen, dit geldt ook voor handelsfirma’s die leningen hebben teruggeroepen en hun posities moesten liquideren.

Bron: Arthur Hayes

De bovenstaande grafiek laat de koers van Bitcoin in dollars zien op de beurs van Binance. Het belangrijkste is echter niet de koers, maar het handelsvolume. Dat zijn die verticale balken onderin.

Het handelsvolume vertelt hoeveel Bitcoin er is gekocht en verkocht. Als er voor 1 miljoen dollar is gehandeld op een bepaalde dag, dan is het handelsvolume ook 1 miljoen dollar.

Die balken die het handelsvolume laten zien piekten volgens Hayes tijdens de twee kredietcrashes van 2022. ‘Het is in deze tijdspanne dat al deze ooit legendarische bedrijven omvielen.’

‘Dit is de reden waarom de koers van Bitcoin zakt vlak voordat leenbedrijven failliet gaan. Dat is de grote stap.’

Bitcoin liquideren voor de val

Zijn verhaal kan nooit 100% geverifieerd worden, maar Hayes is overtuigd van zijn vermoedens.

‘Ik kan niet aantoonbaar bewijzen dat alle Bitcoin die door deze failliete instellingen werd gehouden, werd verkocht tijdens de meerdere crashes, maar het lijkt erop dat ze hun best hebben gedaan om het meest liquide crypto-onderpand te liquideren dat ze konden vlak voordat ze ten onder gingen.’

Geldprinter gaat weer aan en koers stijgt

Hayes gelooft echter dat de massale liquidaties afgelopen zijn en legt in de blogpost uit:

‘Ik denk dat de Amerikaanse treasury’s op een bepaald moment in 2023 disfunctioneel zal worden als gevolg van het verkrappende monetaire beleid van de Fed. Op dat moment verwacht ik dat de Fed de printer zal aanzetten, en dan boem shaka- laka – Bitcoin en alle andere risicoactiva zullen hoger stijgen.’

Heeft Bitcoin de bodem bereikt? Daarvoor kan je ook naar de kostprijs kijken.

The post Bitcoin heeft bodem bereikt want iedereen die failliet kon gaan, is failliet gegaan appeared first on BLOX | Nieuws.