Een hardloper uit India neemt een bull run wel heel letterlijk. Hij is begonnen aan zijn missie om in 400 dagen 40 landen door te rennen met enkel bitcoin op zak. Paco the Runner, ook wel bekend als Paco de la India begon op 17 september 2021 aan zijn spannende avontuur.

Een bitcoin standaard

Paco betaalt zijn trip dankzij alle bitcoiners van over de hele wereld. De ambitieuze hardloper wil laten zien dat “bitcoin iedereen vrijheid geeft op de manier waarop zij dat wensen.” Paco raakte geïnspireerd over bitcoin tijdens het lezen van ‘The Bitcoin Standard’ van Saifedean Ammous.

De bestseller van Ammous en vele discussies met vrienden leidde hem door het spreekwoordelijke konijnenhol. In zijn eigen woorden ging Paco van “een leven gebaseerd op de leugen die de fiat standaard heet” naar een bitcoin standaard.

Zijn avonturen

Inmiddels is Paco al 181 dagen onderweg en de atleet zit bijna op de helft van zijn avontuur. Momenteel is hij onderweg naar Afrika waar hij onder meer Kenia, Uganda en Rwanda wil bezoeken. Tot nu toe heeft Paco in alle zeven landen die hij heeft bezocht met succes onder een bitcoin-standaard geleefd. Hij gebruikt alleen cash voor het openbaar vervoer, waarmee het nog lastig is om met bitcoin te betalen.

Onderweg heeft hij ook al wat obstakels moeten overwinnen die in eerste instantie niets met bitcoin te maken hebben. Zo verloor Paco tijdens zijn tocht door Sri Lanka de sleutels van zijn hotelkamer, waar de hoteleigenaar niet blij mee was. De optimistische hardloper vroeg echter om een reservesleutel, rende naar een nabijgelegen dorp en wist daar bij een sleutelmaker een nieuwe sleutel te maken die hij mocht betalen met bitcoin.

Een ander mooi verhaal heeft hij over zijn tocht door Koh Samui in Thailand. Een eiland wat bekendstaat om het anti-bitcoin sentiment. In het begin was Paco angstig over de 100 kilometer die hij daar moest overbruggen zonder geld. Het duurde echter 200 meter voordat hij een bord tegenkwam waarop stond dat ze bitcoin accepteerden. “Het was alsof het universum bij elkaar kwam om me te helpen,” aldus Paco de la India.

Eenvoudig is het niet, gaaf is het wel

Echt eenvoudig is het niet voor Paco om overal met bitcoin te betalen, maar het gaat beter dan verwacht. De hardloper laat zien dat het zeker mogelijk is om onder een bitcoin standaard te leven, al kost het wel iets meer moeite dan een leven met fiatgeld. Paco hoopt met zijn reis vooral mensen te inspireren om anderen in hun omgeving aan te sporen eens naar bitcoin te kijken.

“Geef je buren, je favoriete winkel, bar of bioscoop de spreekwoordelijke oranje pil. Het is voor hen makkelijker om te leren van een bekend gezicht zoals de jouwe. Wees die kleine steen die je in het meer gooit die golven creëert waar de toekomstige generaties van profiteren”, aldus de positieveling over zijn motivatie voor het avontuur.

Paco blijft in ieder geval de komende bijna 220 dagen hardlopen om het verhaal van bitcoin over de wereld te verspreiden en bitcoin betalingen te doen.

The post Bitcoin hardloper gaat de wereld over: 40 landen, 400 dagen, en enkel bitcoin op zak appeared first on BTC Direct | Nieuws.