Nog maar een paar jaar geleden werd de Bitcoin halving alleen gevierd door techneuten en die hard liefhebbers van Bitcoin. Zij waren op zoek naar een technisch middel waarmee ze op een vreedzame manier afstand konden nemen van het establishment.

Hoe de tijden zijn veranderd. Bitcoin wordt nu omarmd door de grootste bedrijven op Wall Street.

Winst na elke halving neemt af

Na de halvings van 2012, 2016 en 2020 steeg de Bitcoin koers respectievelijk ongeveer 93x, 30x en 8x, vanaf de halveringsdagprijs tot aan de cyclustop.

In het verleden behaalde resultaten zijn uiteraard niet indicatief en al helemaal geen garantie voor de toekomst. Analisten waarschuwen zelfs dat de dagen van zulke grote returns achter ons ligt.

Optimistisch over deze halving

Steven Lubka, hoofd van private clients en family offices bij Swan Bitcoin, zei echter: ‘Als er ooit een moment is om een beetje extra optimistisch te zijn over het rendement na de halvering, dan is het dit jaar.’

Hij doelt natuurlijk op de impact van Wall Street op Bitcoin.

‘Deze cyclus, die eerder op gang kwam vanwege de goedkeuring van de spot-ETF’s in januari, zou wel eens korter en explosiever kunnen zijn, met als hoogtepunt een piek eind 2024 of begin 2025,.’

‘Het raden van het eindspel voor bitcoin na elke halving is de ultieme sport’, zegt Trenchev. ‘Wat we wel weten is dat elke bullrun na de halvering een afnemend rendement heeft opgeleverd. Maar zelfs als Bitcoin maar 2x stijgt, dan is de koers 130.000 dollar. Nog steeds goed.’

Trend kan omkeren

De trend is dat Bitcoin na de afgelopen halvings steeds minder hard stijgt. Van 93x, 30x naar 8x.

‘Die trend zou dit jaar kunnen omkeren. Dankzij de komst van op de beurs verhandelde bitcoinfondsen is de vraag naar de cryptocurrency groter dan ooit,’ aldus CryptoQuant.

Uit de data blijkt dat historisch gezien de ‘whale’-vraag naar Bitcoin na elke halvering piekt, waardoor de prijzen stijgen. Dit jaar is de vraag van grote, dikke, vette walvissen naar Bitcoin al hoog, en dan moet de blokbeloning zelfs nog gehalveerd worden!

The post Bitcoin halving van 2024 kan alles veranderen en trend omkeren appeared first on BLOX | Nieuws.