Het enthousiasme voor de aanstaande halving van bitcoin heeft geleid tot een aanzienlijke toename van Google-zoekopdrachten naar ‘Bitcoin Halving’.

De belangstelling in dit feestelijke moment bereikt zelfs het hoogste punt ooit. De interesse die de zoekmachine meet is meer dan het dubbele van dat van de laatste halving in 2020.

Google Trends

Op Google Trends kun je dit precies volgen. Op de schaal van 0 (nul interesse) en 100 (recordinteresse) kun je per land (of wereldwijd) trends in de gaten houden. De grafiek voor de Nederlandse zoek-interesse ziet er als volgt uit:

De halving gebeurt iedere 210.000 blocks. Zoals je kunt zien in de grafiek komt dat neer op ongeveer iedere vier jaar. En bij iedere nieuwe epoch, wordt de interesse groter.

Bij een halving halveert de beloningen die miners ontvangen uit de block subsidie. Deze komt het aanstaande weekend op 3,125 BTC te staan. Afgelopen vier jaar was dat nog 6,25 BTC. De verwachting is dat het ergens tussen 19 en 20 april zal gebeuren.

Bitcoin wordt schaarser en in het verleden is de koersstijging een opmaat geweest voor een bullmarkt.

Als je de hype in de Verenigde Staten krijgt, is die min of meer hetzelfde patroon. De Nederlandse hype is echter een stuk groter dan die in de VS, kijkend waar de top van 2020 lag.

Tot slot; je kunt op Google Trends ook zoektermen met elkaar vergelijken. Wat blijkt? De bitcoin halving (blauw) is momenteel relatief gezien populairder dan onze demissionair minister-president Mark Rutte (rood)!

Op de schaal van 0 tot 100 was Rutte het meest populair in 2020, maar naar ratio is de bitcoin halving nu populairder dan de man uit het torentje.


The post Bitcoin Halving op Google relatief gezien populairder dan Mark Rutte appeared first on Bitcoinmagazine.nl.