Met de aanstaande halving van Bitcoin, die eens in de vier jaar plaatsvindt, ontstaat er een ongekende wedstrijd onder crypto miners. Na de halving bevat het eerste geminede blok mogelijk een zeer zeldzame en waardevolle ‘epic sat’.

Deze satoshi, een kleine eenheid van Bitcoin, wordt door zijn zeldzaamheid hoog gewaardeerd, met potentiële waarde die de miljoen kan overstijgen op de markt voor digitale verzamelobjecten. Het gaat dus om pure speculatie, op het netwerk zelf is deze sat niet meer waard dan een ander.

Het belang van deze specifieke satoshi komt door de implementatie van het Ordinals protocol, ontwikkeld door Casey Rodarmor in 2023, waarmee individuele satoshi’s als unieke tokens verhandeld kunnen worden. Door deze toevoeging zijn bepaalde satoshi’s, vooral die direct volgend op de halving, extreem waardevol omdat ze beschouwd worden als verzamelobjecten.

Halving in zicht

Met de halving in zicht, die verwacht wordt rond 19 of 20 april bij blok 840,000, zijn mining bedrijven zoals Marathon Digital en Hut 8 hun capaciteit aan het opvoeren. Ze hopen als eerste het nieuwe blok te minen en zo de winstgevende ‘epic sat’ te claimen. Deze satoshi zou bij de eerste transactie na de halvering ontstaan en volgens het Ordinals protocol als zodanig gelabeld worden.

De concurrentie is fel omdat de waarde van de eerste sat na de halvering potentieel de miljoenen kan overschrijden, gezien de zeldzaamheid en de vraag binnen de gemeenschap van verzamelaars en investeerders.

Dit unieke fenomeen trekt niet alleen de aandacht van grote miners, maar stimuleert ook gesprekken over toekomstige markten en investeringen gerelateerd aan deze en andere zeldzame sats.


The post Bitcoin halving komt met extra strijd: Miners strijden om ‘Epic Sat’ die mogelijk miljoenen waard is appeared first on Bitcoinmagazine.nl.