De belangstelling voor de komende halvering van bitcoin is wereldwijd flink toegenomen, bijna verdubbeld ten opzichte van de laatste keer in 2020. Dit blijkt uit recent onderzoek van CoinWire. Uit gegevens van Google Trends blijkt dat er vanaf 51 tot 100 dagen voor het evenement aanzienlijk meer gezocht wordt naar informatie over deze gebeurtenis. Wat interessant is, is dat Nederland bovenaan deze lijst staat!

Voorgaande bitcoin halveringen waren minder populair

Toen de eerste bitcoin halvering plaatsvond in november 2012, was er nog nauwelijks bekendheid met het fenomeen, en scoorde het een nul op Google Trends. Tegen de tijd van de tweede halvering in juli 2016 was er iets meer interesse en bereikte de score vier. Bij de derde halvering in mei 2020 zag men echter een grote sprong in interesse, bijna dertien keer zo veel als eerder.

Europa toont grote belangstelling in bitcoin halving

Vooral in Europese landen is er veel interesse getoond in de bitcoin halvering. Ondanks dat in de VS spot bitcoin ETF’s zijn goedgekeurd en er voor $200 miljard is gehandeld, domineren Europese landen de zoekopdrachten op Google. De top vijf van landen met de meeste interesse zijn Nederland, Slovenië, Zwitserland, Oostenrijk en Singapore.

Opvallend is dat, met uitzondering van Singapore, de top tien steden die het meest in de halvering geïnteresseerd zijn ook in Europa liggen. Zürich in Zwitserland staat bovenaan met een perfecte score van 100, gevolgd door Amsterdam en Rotterdam in Nederland met scores van 98 en 93. Ook steden zoals Wenen in Oostenrijk en diverse Duitse steden zoals Düsseldorf, Stuttgart, München, Frankfurt en Keulen scoren hoog.

Ook belangstelling vanuit VS voor halvering van bitcoin

Hoewel de VS als land op de 22e plaats staat wat betreft het zoeken naar informatie over de bitcoin halvering, tonen sommige staten zoals Noord- en Zuid-Dakota een opvallend hoge interesse, elk met een score van 100, vergelijkbaar met die van Zürich.


The post Bitcoin Halving is grote hit op Google Trends: Nederland bovenaan de lijst appeared first on Bitcoinmagazine.nl.