Fred Thiel, de directeur van mining bedrijf Marathon Digital, zegt dat de Bitcoin koers niet significant gaat stijgen of dalen na de halving. Volgens hem zijn alle koersbewegingen van de halving al verwerkt in de huidige prijs.

Bitcoin koers veel te vroeg gestegen

De baas van Amerika’s grootste cryptominingbedrijf, Marathon, zei dat Bitcoin veel eerder dan normaal is gaan vlammen. Dat komt volgens hem door de goedkeuringen van de Amerikaanse Bitcoin ETF’s. Die prijsstijging was eigenlijk bedoeld voor na de halving.

‘De ETF’s hebben een deel van de vraag naar voren gehaald.’

Fred Thiel gaat verder in het interview met Bloomberg:

‘Ik denk dat de ETF-goedkeuring, die een enorm succes is geweest, kapitaal naar de markt heeft aangetrokken en in wezen de prijsstijging heeft kunnen bewerkstelligen die we normaal gesproken drie tot zes maanden na de halvering zouden hebben gezien.’

Thiel legde uit dat de halvering het aanbod van Bitcoin met ongeveer 450 per dag zou verminderen, ‘wat waarschijnlijk een kleine impact op de prijzen zou hebben.’

Blij met de vroege stijging

Hij voegde eraan toe dat ze als miningbedrijf blij zijn met de rally vóór de halving, die de trend van eerdere marktcycli heeft doorbroken.

‘Maar als miners zijn we erg opgewonden om een halvering in te gaan, waarbij de prijzen voor de halvering niet zijn gedaald, maar eerder zijn gestegen, dus iedereen maximaliseert daar duidelijk op.’

Death spiral Bitcoin miners

Bij elke halving wordt de markt geconfronteerd met FUD, ofwel negatief nieuws, over een op handen zijnde miner death spiral. Hiervoor kunnen we de vorige halving als voorbeeld nemen.

In mei 2020 halveerde de beloning voor miners, dus als de koers zou stagneren of zelfs zou dalen, dan hadden veel miners in de problemen kunnen raken. Sommige analisten geloofden zelfs dat bitcoin hierdoor in een neerwaartse spiraal terecht zou komen. Miners moeten stoppen maar willen dat niet, dus verkopen ze hun voorraad bitcoins, waardoor de koers nog verder zakt.

Hierdoor moeten nog meer miners stoppen of hun voorraad BTC verkopen en daalt de koers nog verder. Een death spiral dus. Daar is het gelukkig niet van gekomen.

Thiel zegt dat Bitcoin 46 duizend dollar waard moet zijn, wil zijn bedrijf winstgevend blijven.

The post Bitcoin halving is al ingeprijsd volgens directeur Fred Thiel appeared first on BLOX | Nieuws.