Het is de week van de Bitcoin Halving en hier hebben we vier lange jaren op gewacht. De vorige keer zaten we net een paar maanden aan huis gekluisterd door de lockdown, maar nu kunnen we dit samen met jullie vieren.

Naarmate de halving nadert, zijn er nog een paar vragen waar we op in willen gaan. Tijd voor een top 5.

Wat is de Bitcoin halving?

De Bitcoin Halving is een geplande gebeurtenis in het Bitcoin-protocol waarbij de beloning gehalveerd wordt. Die beloning krijgen miners in de vorm van Bitcoin voor het valideren van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain. Dit betekent dat miners, de computers die het netwerk draaiende houden, na de halving minder Bitcoins per gemined block zullen ontvangen.

Wanneer is de volgende Bitcoin halving?

De volgende Bitcoin Halving is over minder dan 4 dagen. Als je op Google zoekt naar een countdown voor het exacte tijdstip, dan krijg je verschillende antwoorden. Dat komt doordat de countdowns er een eigen rekenmethode op nahouden.

Wat is de impact van de halving op de Bitcoin koers?

Historisch gezien is de Bitcoin koers na elke halving gestegen. Dit komt doordat de halving het aanbod van nieuwe Bitcoins vermindert, wat kan leiden tot schaarste. Volgens de gangbare theorie zorgt schaarste voor een hogere prijs.

Echter, de markt kan onvoorspelbaar zijn en er is geen garantie dat de prijs na de volgende halving zal stijgen. Maar tegelijkertijd durft elke Bitcoiner zijn hand ervoor in het vuur te steken dat we mooie tijden tegemoet gaan.

Moet ik mijn Bitcoin verkopen voor de halving?

Dit is een persoonlijke beslissing die je moet nemen op basis van je eigen risicobereidheid en beleggingsstrategieën. Sommige mensen geloven dat het beter is om hun Bitcoin te verkopen voor de halving en later opnieuw te kopen als de prijs daalt, terwijl anderen geloven dat het vasthouden aan hun Bitcoin de beste strategie is op de lange termijn.

grafiek bitcoin koers bij halving

In de grafiek hierboven zijn de stippellijnen de voorgaande halvings. Trek zelf maar de conclusie of het slim is om te verkopen en later in te kopen, of om Bitcoin gewoon vast te houden.

Wat is de impact van de halving op altcoins?

De Bitcoin halving heeft niet alleen invloed op de koers van Bitcoin, maar kan ook een indirecte impact hebben op andere crypto’s. Dit komt doordat beleggers hun geld kunnen verschuiven van altcoins naar Bitcoin in afwachting van de halving en de mogelijke prijsstijging.

Echter, de impact op altcoins is op korte termijn moeilijk te voorspellen en hangt af van veel verschillende factoren.

The post Bitcoin halving: dit zijn de antwoorden op al jouw vragen appeared first on BLOX | Nieuws.