De prijzen van Bitcoin en Ethereum zijn met 5% gedaald door toenemende marktvolatiliteit en zorgen over het Midden-Oosten. Deze daling maakt deel uit van een bredere correctie in de cryptomarkt, waarbij de globale marktkapitalisatie in de laatste 24 uur met 5% is afgenomen tot ongeveer $ 2,42 miljard. Vooral lange posities werden getroffen, met liquidaties rond de $ 300 miljoen.

De introductie van spot BTC en Ether ETFs in Hongkong had een kortstondig positief effect, maar werd snel getemperd door opmerkingen van Eric Balchunas van Bloomberg. Hij benadrukte de beperkte omvang van de Hongkongse markt en de restricties voor Chinese investeerders om direct in deze ETFs te investeren. Deze factoren, samen met de toenemende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, verhogen de onzekerheid en angst onder handelaren.

Naderende bitcoin halvering – kans of risico?

Met minder dan vijf dagen tot de vierde Bitcoin halvering, kijken velen uit naar dit evenement dat de bestaande vraag-aanbod onbalans zou kunnen vergroten en mogelijk de prijzen omhoog zou kunnen duwen. Echter, niet iedereen is overtuigd van een positief effect. Markus Thielen van 10x Research waarschuwt voor een mogelijke prijscorrectie, zowel in de crypto- als de aandelenmarkt. Hij suggereert dat sommige hoog gewaardeerde cryptovaluta op korte termijn kunnen herstellen, mede dankzij verwachte renteverlagingen in de Verenigde Staten.

Crypto-analist Michaël van de Poppe geeft aan dat Bitcoin een sterk steunniveau heeft rond $ 61,441, maar hij waarschuwt handelaren voor een mogelijke daling naar $ 55,000 als dit niveau het niet houdt. Ondanks deze voorzichtigheid blijft hij optimistisch en gelooft dat Bitcoin zijn huidige niveau zal handhaven in de aanloop naar de halvering, en mogelijk zelfs een nieuw recordhoogte zal bereiken.


The post Bitcoin halvering nadert – wat betekent dit voor de markt? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.