Het aantal gebruikers van bitcoin groeit sneller dan dat van internet, zegt Willy Woo. Hij voorspelt dat binnen vier jaar, één miljard mensen bitcoin gebruiken.

Internet in 1997

Hoewel bitcoin al meer dan een decennium bestaat en uitgegroeid is tot een van de grootste activa op basis van marktkapitalisatie, bevestigen data dat we ons eigenlijk pas in de eerste paar hoofdstukken bevinden. Het groeit echter snel aangezien het aantal gebruikers op het bitcoin netwerk 12 jaar na lancering, evenveel is als het aantal gebruikers van het internet in 1997.

Het enorme wereldwijde netwerk dat computers over de hele wereld met elkaar verbindt, bekend als het internet, is een van de meest opvallende en waardevolle uitvindingen van de 20e eeuw. Hoewel de meeste mensen internet pas in de 21e eeuw begonnen te gebruiken, werd het eigenlijk ergens in de jaren zestig uitgevonden. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om je tegenwoordig een wereld zonder internetverbinding voor te stellen.  Het is ook maar moeilijk voor te stellen dat het internet maar moeilijk van de grond kwam. Het duurde dus drie decennia voordat het aantal gebruikers groeide tot ongeveer 120 miljoen.

Drie keer zo snel

Recente data verzameld door de populaire crypto-analist Willy Woo laten zien dat dit ook ongeveer het huidige gebruikersbestand van bitcoin is. Hij combineerde gegevens van Cambridge Centre for Alternative Finance en Glassnode en presenteerde de meest conservatieve schatting (135 miljoen).

Het verschil is dat het bitcoin geen drie decennia kostte, maar ongeveer twaalf jaar. Daarom concludeerde Woo dat de acceptatie van bitcoin, die al vroeg is, sneller groeit dan de acceptatie van internet. Hij voorspelt dat als bitcoin zo door gaat, in 2025 een miljard mensen bitcoin hebben of gebruiken. Het internet bereikte die mijlpaal in 2005, ongeveer vier decennia na de uitvinding. Bitcoin kan dit aantal halen binnen twee decennia, als je de voorspelling van Woo volgt.

We zijn er vroeg bij

Bovenstaande grafiek toont de adoptiefase van bitcoin. Ondanks dat bitcoin al langer dan een decennium bestaat, bevindt een groot deel van de huidige bitcoin-investeerders en -gebruikers zich nog steeds in de categorie Innovator. Een meerderheid van de wereld is nog steeds tegen de digitale munt, maar bitcoin wint langzaam aan populariteit. De theorie is dat een meerderheid bitcoin pas accepteert als de munt onder instellingen een begrip wordt.

Laat dat nou net het geval zijn. Sinds 2020 zijn er steeds meer grote bedrijven die in bitcoin investeren, zij het met geld wat ze over hebben, of dat bitcoin geïntegreerd wordt in het businessmodel, zoals PayPal heeft gedaan. Op dit moment is er zelfs een tweedaags seminar bezig waar 1.400 bedrijven geïnformeerd worden over de praktische kant van investeren in bitcoin. Er wordt gespeculeerd dat een meerderheid naar bitcoin zal gaan verschuiven zodra het ook onder instellingen een begrip wordt.

Zelfs een voormalig twijfelaar Elon Musk is overstag. Hij sprak zijn spijt uit dat hij jaren geleden niets had gekocht en voorspelde dat prominente vertegenwoordigers van de traditionele financiële bedrijven op het punt staan ​​bitcoin te adopteren.

The post Bitcoin groeit sneller dan het internet, toch staan we pas aan het begin appeared first on BTC Direct | Nieuws.