Bloomberg-analist Mike McGlone zegt dat bitcoin op dit moment gekocht kan worden tegen een flinke korting. Bitcoin heeft namelijk de potentie om op wereldwijde schaal toegepast te worden als digitaal onderpand, maar begeeft zich volgens een indicator op een historisch laag punt.

Bitcoin is nu 23.000 euro

De bitcoin koers is op het moment van schrijven bijna 23.000 euro, een lichte stijging van 1,84% ten opzichte van gisteren. Afgelopen week kende bitcoin één piek gevolgd door een dal, maar gedurende het weekend was bitcoin absoluut niet volatiel.

Maar waarom denkt McGlone dat bitcoin op dit moment goedkoop is? Volgens Forbes kijkt de analist naar het voortschrijdend gemiddelde over 100 weken.

Bitcoin onder voortschrijdend gemiddelde 100 weken

In juli bereikte bitcoin zijn laagste prijs ooit ten opzichte van het voortschrijdend gemiddelde over 100 weken.

“De benchmark-crypto bereikte de laagste ooit ten opzichte van het voortschrijdend gemiddelde van 100 weken in juli”, merkte hij op en beschreef deze situatie als een “extreme korting binnen een aanhoudende bull-markt.”

Deze analyse deelde McGlone in een rapportage van zijn broodheer Bloomberg, en op Twitter heeft hij hier en daar wat van gedeeld. Hieronder bijvoorbeeld de bitcoin koers ten opzichte van het voortschrijdende gemiddelde.

Invloed rente op Bitcoin en Ethereum

Gelukkig kijkt McGlone niet alleen naar de technische analyse, maar ook naar macro-economische omstandigheden. Hij had het namelijk ook over de renteverhoging die de Federal Reserve elke week lijkt door te voeren om de inflatie tegen te gaan. Wat betekent dit voor bitcoin?

Hij wees erop dat de cryptocurrency koersen profiteerden van de lage renteniveaus van 2021, en het is niet verwonderlijk dat ze ook worden getroffen door de renteverhoging. Maar er komt een moment dat Bitcoin en Ethereum de renteverhogingen kunnen trotseren en de weg omhoog weer kunnen vinden.

“Bitcoin is goed op weg om wereldwijd digitaal onderpand te worden in een wereld die die kant op gaat, en Ethereum is een primaire aanjager van de digitale revolutie, zoals blijkt uit het mogelijk maken van de meest verhandelde crypto’s – dollartokens”, zei hij.

PUELL MULTIPLE! schreeuwt bitcoin kopen

Terug naar de technische analyse, McGlone is een groot fan van de indicator genaamd de PUELL MULTIPLE! Volgens hem geeft deze nu juist een koopsignaal aan. Voordat we uitleggen wat deze indicator precies is, laten we je deze eerst zien in de grafiek hieronder.

De blauwe lijn is de bitcoin koers, die is voor nu niet relevant. Daaronder zie je een getallenreeks die loopt tot 7. Tussen 4,25 en 7 is rood gemarkeerd en betekent: verkopen. Tussen 0,25 en 0,50 is groene gemarkeerd en betekent: kopen. De zwarte lijn die zich hier doorheen beweegt is de actuele waarde van Puell en is nu 0,25.

Volgens de analist wijst dit er op dat de koers een flinke stijging mee kan maken.

Bron: Tradingview

Wat betekent PUELL MULTIPLE! voor bitcoin?

PUELL MULTIPLE! is een inschatting van de verkoopdruk die miners uitoefenen op de markt. De berekening is heel simpel: De dollarwaarde van het aantal nieuwe bitcoins die miners elke dag vinden gedeeld door het bewogen gemiddelde van de voorgaande 365 dagen.

Deze statistiek kijkt naar de supply-kant van de economie van bitcoin, namelijk miners en hun inkomsten. Miners worden soms verplichte verkopers genoemd vanwege hun behoefte om de vaste kosten van hun bedrijf te dekken in een markt waarbij de koers volatiel kan zijn. De inkomsten die ze genereren, kunnen daarom de prijs beïnvloeden.

Er zijn perioden waarin de koers van nieuw geminede bitcoins te hoog of te laag is in vergelijking met historische normen.

Groen is koopkans bitcoin

De bovenstaande grafiek belicht perioden waarin de waarde van dagelijks uitgegeven Bitcoins historisch extreem laag was (groen), wat in het verleden een hoog rendement voor kopers heeft opgeleverd. Het toont ook perioden waarin de dagelijkse uitgiftewaarde extreem hoog was (rood), waar verkopers juist winst hebben behaald.

Volgens bedenker David Puell is het verplicht om de indicator altijd in hoofdletters en met een uitroepteken te schrijven.

The post Bitcoin goedkoop en in aantrekkelijke zone, aldus analyse Bloomberg appeared first on BTC Direct | Nieuws.