Benjamin Cowen, een populaire analist met ruim 700.000 abonnees op YouTube, verwacht dat Bitcoin het de komende tijd veel beter zal doen dan Ethereum. “Ik wordt wel bullish op het Ethereum/Bitcoin handelspaar. Maar op dit moment in de cyclus verwacht ik eerder dalingen dan stijgingen op de korte termijn. Dat is hoe ik ernaar kijk”, aldus Cowen.

Grote kans op dalingen

“Als ik naar de grafiek kijk, dan zie ik simpelweg een grotere kans op dalingen. Op een zeker moment krijgen we een significante neerwaartse bewegen, wat vervolges het einde van de ellende voor altcoins is”, aldus Cowen.

Volgens de analist handelt het Ethereum/Bitcoin handelspaar momenteel op vergelijkbare wijze als tijdens de bearmarkt van 2018/2019 en kan er nog een daling van 35 procent plaatsvinden ten opzichte van het dieptepunt van 2022.

“Dat zou een koers van 0,032 Bitcoin per Ethereum opleveren”, zo gaat Cowen verder. Vanaf de huidige koers zou dat een behoorlijke daling markeren. Het is niet helemaal duidelijk waarom Cowen zo bearish is over Ethereum ten opzichte van Bitcoin.

Ethereum versus Bitcoin

Het kan zijn dat Cowen bearish is over Ethereum (en andere altcoins) ten opzichte Bitcoin vanwege de potentiële komst van een Spot Bitcoin ETF. Dat is in principe een ontwikkeling die alleen Bitcoin verder op weg zal helpen qua koers. Tot nu toe zijn er voor altcoins nog geen Spot ETFs aangevraagd.

Er bestaat een scenario waarin de voorsprong van Bitcoin, die op dit moment al gigantisch is, nog verder zal toenemen als gevolg van de komst van een Spot Bitcoin ETF.

Zeker als dat samenvalt met de Bitcoin Halving, die voor april 2024 op de planning staat, en mogelijk met de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank. Verder lijkt er weinig fundamenteels te zijn waardoor Ethereum het op korte termijn slechter zou moeten doen dan Bitcoin.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post ‘Bitcoin gaat Ethereum op korte termijn overklassen’ appeared first on BLOX | Nieuws.