De ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) is erin geslaagd om een all-time high te bereiken in de hoeveelheid assets die het beheert. In totaal beheert het fonds nu voor 2 miljard dollar aan bitcoin futures. Over de afgelopen week groeide bitcoin met ongeveer 10 procent vanaf de 1,8 miljard dollar aan assets die het op 2 januari nog beheerde.

Bitcoin is de baas

Veel mensen wijzen op de hype omtrent de Spot Bitcoin ETFs als de enige reden voor de stijgingen van bitcoin. Maar wat iedereen vergeet is dat bitcoin het in maart ook al fantastisch deed, op het moment dat de bankencrisis in de Verenigde Staten zich ontbouwde.

Maar ook de renteverhogingen van centrale banken deden weinig om de bitcoin koers omlaag te drukken. Aan de andere kant kun je stellen dat bitcoin na het omvallen van FTX in november 2022 een geforceerde bodem van 15.500 dollar bereikte.

Dat zorgde er mogelijk voor dat de absolute bodem van de bearmarkt eerder werd bereikt dan iedereen had verwacht.

De dagelijkse handelsvolumes op BITO zijn op dit moment in ieder geval gigantisch, zo blijkt uit deze mooie grafiek van The Block Data.

Bitcoin krijgt een klap

Gisteren heeft bitcoin echter een klap gekregen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Niet vanwege de afwijzing van de Spot Bitcoin ETFs, maar vanwege nep-nieuws over de goedkeuring van het felbegeerde beleggingsproduct op de officiële Twitter-pagina van de SEC.

Als gevolg daarvan staat de bitcoin koers momenteel op een daling van 1,87 procent over de afgelopen 24 uur.

Nu moeten we vandaag weer in spanning wachten op een mogelijke volgende mededeling van de SEC, die WEL de officiële goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs markeert.

Wat denk jij? Gaan we vandaag dan eindelijk het einde van de gigantische ETF-soap omtrent bitcoin meemaken en gaat de koers daarna stijgen of juist dalen?

 


The post Bitcoin futures ETF bereikt bijzondere all-time high appeared first on Bitcoinmagazine.nl.