De cryptomarkt heeft eind vorige week flinke klappen gehad door van alles, maar vooral door de FUD rondom Amerikaanse banken. Gelukkig is het herstel al weer ingezet, dus als je afgelopen weekend crypto hebt gekocht, dan heb je daar goed aan gedaan.

Bitcoin overleeft banken

Bitcoin is gemaakt tijdens een bankencrisis, en heeft alle eigenschappen om ook deze bankencrisis te overleven. Het is onmogelijk dat er een Bitcoin bankrun is, jij bent immers je eigen bank als je BTC hebt. Ook is fractioneel bankieren niet mogelijk met Bitcoin. Normale banken houden maar een heel klein onderpand aan om hun uitstaande leningen te dekken. Ze maken geld uit het niets.

Bitcoin heeft een limiet van 21 miljoen en het huidige aantal is transparant en terug te vinden op de blockchain.

In de afgelopen 24 uur is de prijs van Bitcoin aanzienlijk gestegen, van 19.000 euro naar 21.000 euro. Dit betekent een stijging van ongeveer 10% in slechts één dag tijd.

Er zijn verschillende mogelijke redenen voor deze stijging. Eén daarvan is het feit dat er flink gegokt werd dat Bitcoin nog verder zou zakken. Dat is niet gebeurd waardoor deze gokkers hun geld kwijt zijn geraakt. Met dit geld is direct Bitcoin gekocht tegen de actuele koers waardoor de waarde nog iets stijgt.

Ethereum hoger dan 7 dagen geleden

De koers van Ethereum heeft de afgelopen 24 uur een flinke stijging doorgemaakt, van 1360 euro naar 1520 euro. Dit betekent een stijging van ongeveer 12%, wat goed nieuws is voor investeerders die dit weekend hebben bijgekocht.

Wat opvallend is, is dat Ethereum nu meer waard is dan zeven dagen geleden. Dit is een teken van stabiliteit en groei in de markt voor deze cryptocurrency.

Het beste van de rest

Andere opvallende stijgers in BLOX zijn Synthethix Network Token, SNS is met 32% gestegen. Maker heeft de afgelopen 24 uur 29% mogen bijschrijven en The Graph (GRT) en Injective (INJ) doen het met 19% ook niet slecht.

De gehele cryptomarkt is 8,1% gestegen in waarde, en is nu 987 miljard euro waard.

The post Bitcoin, Ethereum en andere crypto stijgen 10% na turbulente week appeared first on BLOX | Nieuws.