Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas heeft weinig vertrouwen in het succes van de Spot Bitcoin ETFs in Hong Kong. Investeerders doen er volgens Balchunas goed aan om hun verwachtingen omtrent deze ETFs wat naar beneden bij te stellen.

Instroom van $25 miljard is gestoord

Het lijkt erop dat China met de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs (maar ook Spot Ethereum ETFs) een inhaalslag wil beginnen op de Verenigde Staten.

Eric Balchunas heeft daar weinig vertrouwen in. Hoewel er voorspellingen over instromen van 25 miljard dollar voorbijkwamen, moeten we volgens de analist van Bloomberg blij zijn met een instroom van 50 miljeon dollar.

“Verwacht niet veel instromen. Ik zag een schatting van $25 miljard, maar dat is gestoord. Wij denken dat ze geluk hebben met een instroom van $500 miljoen”, aldus Balchunas.

Om zijn voorspellingen te onderbouwen legt Balchunas uit dat de ETF-markt van Hong Kong “klein” is in vergelijking met landen als Amerika. In is het voor particulieren niet mogelijk om officiële toegang te krijgen tot deze beleggingsproducten.

Kunnen de ETFs in China verrassen?

Natuurlijk kunnen de ETFs in China verrassen. Al lijkt dit niet het moment voor een grote verrassing. De bitcoin koers zit in de problemen en dat zal het voor veel nieuwe investeerders lastig maken om in te stappen.

Het is altijd makkelijker om in te stappen als het sentiment goed is en bitcoin bezig lijkt aan een opwaartse trend.

Ondanks dat durft Elja Boom op Twitter te schrijven dat er met de lancering van de ETFs in China een nieuw “100x narratief” is geboren voor de industrie.

Hij is dan ook degene die spreekt van een instroom van 25 miljard dollar voor de Spot Bitcoin ETFs voor het eerste jaar na de lancering.

Als we Eric Balchunas mogen geloven is dat dus zeer onwaarschijnlijk gezien de beperkte omvang van de markt voor ETFs in China.


The post Bitcoin ETFs in Hong Kong ‘hebben geluk’ als ze $500 miljoen ophalen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.