Na jaren van speculatie en vertraging lijken Bitcoin ETF’s eindelijk op het punt te staan om in de Verenigde Staten gelanceerd te worden. Grote bedrijven als BlackRock en Nasdaq zijn in gesprek met de Securities and Exchange Commission (SEC) om de mogelijkheden te bespreken.

Nasdaq biedt helpende hand

Mocht het BlackRock lukken om goedkeuring te krijgen, dan zijn ze er natuurlijk nog niet. De aandelen van de ETF moeten ook verhandeld kunnen worden, en de Nasdaq biedt hier een platform voor.

De gesprekken zijn een teken dat de acceptatie van Bitcoin als een serieuze beleggingsklasse toeneemt. ETF’s maken het voor beleggers gemakkelijk om in Bitcoin te beleggen via de traditionele beurs. Dit zou de toegang tot Bitcoin voor een breder publiek (lees: het grote geld) kunnen vergroten.

De SEC is echter nog steeds voorzichtig. De toezichthouder is bezorgd over de mogelijke risico’s van Bitcoin, zoals marktmanipulatie en fraude. In een memo van gisteren gaf de SEC aan dat BlackRock’s Bitcoin ETF-voorstel nog niet volledig aan de vereisten voldoet.

Cash-inkoopoptie

BlackRock heeft inmiddels aanpassingen aan het voorstel gedaan, waaronder het toevoegen van een cash-inkoopoptie.

Een cash-inkoopoptie is een bepaling in een beursgenoteerd fonds (ETF) die beleggers in staat stelt hun ETF-aandelen in te wisselen voor contanten rechtstreeks van de uitgever van de ETF. Deze optie wordt doorgaans aangeboden om beleggers meer liquiditeit en flexibiliteit in hun beleggingen te bieden.

De cash-inkoopoptie is met name belangrijk voor ETF’s die illiquide activa volgen, zoals grondstoffen of valuta en in dit geval crypto. Met een beetje geluk overtuigt dit twijfelende investeerders om geld tegen deze nieuwe ETF aan te smijten.

Optimisme alom

Bitcoin-bulls zoals Michael Saylor zijn optimistisch over de vooruitzichten voor Bitcoin ETF’s. Saylor gelooft dat de introductie van een Bitcoin ETF in 2024 tot een aanzienlijke stijging van de koers van Bitcoin kan leiden.

Of dat daadwerkelijk gebeurt, is nog even afwachten. De SEC moet nog een definitieve beslissing nemen over de goedkeuring van Bitcoin ETF’s. Maar de gesprekken die nu gaande zijn, zijn een positieve ontwikkeling.

The post Bitcoin ETF update: BlackRock, Nasdaq en SEC bespreken regels listing appeared first on BLOX | Nieuws.