De Amerikaanse Bitcoin ETF’s zijn ontzettend populair. Niet alleen bij ons, als onderwerp om over te praten, maar de echte, harde cijfers laten zien dat het grote publiek er ook klaar voor is. Gisteren werd een handelsvolume behaald van 2 miljard dollar, vergelijkbaar met op de dag van lancering.

Dit nieuws komt van Eric Balchunas, analist bij Bloomberg.

Handelsvolume van 2 miljard dollar

Op de beurs verhandelde Bitcoin fondsen (ETF’s) hebben de hoogste activiteit gezien sinds hun lancering vorige maand in de Verenigde Staten. Senior ETF-analist Eric Balchunas van Bloomberg Intelligence vertelde op X op dat het handelsvolume rond de 2 miljard dollar lag, het hoogste niveau sinds de openingsdag van de handel op 11 januari.

Volgens Balchunas steeg het volume van VanEck’s HODL vandaag fors naar 258 miljoen dollar, een stijging van 14 keer ten opzichte van het dagelijkse gemiddelde.

‘En het gaat niet om één grote investeerder (wat logisch zou zijn), maar om 32.000 individuele transacties, wat 60 keer het gemiddelde is,’ voegde hij toe.

Mogelijke verklaringen voor de stijging

Er wordt gespeculeerd dat de stijging te wijten is aan het feit dat de Amerikaanse markten maandag gesloten waren vanwege Presidents’ Day. De transacties die tijdens het weekend werden gedaan, werden mogelijk op de eerste dag na hervatting van de handel afgerond. Ofwel, in plaats van dat deze op maandag werden verwerkt, kwamen de orders gisteren binnen.

Sinds de lancering van tien spot-bitcoin-ETF’s op 11 januari hebben goud-ETF’s aanzienlijke uitstromen gekend, terwijl er in totaal 10 miljard dollar is ingevloeid in de twee grootste bitcoin-ETF’s. Dit betekent echter niet per se dat er een directe verschuiving van fondsen van goud naar bitcoin is.

BlackRock in en Grayscale uit

Het merendeel van de instroom ging naar de IBIT ETF van BlackRock, die 1,6 miljard dollar ontving. Dit fonds heeft alleen al dit jaar 5,2 miljard dollar mogen ontvangen, wat meer dan de helft is van de totale netto-instroom van de vermogensbeheerder in al zijn ETF’s.

De uitstroom uit Grayscale’s GBTC gaat daarentegen gewoon door. In de afgelopen week is er voor 624 miljoen dollar opgenomen. Bitfinex schreef dat de uitstroom bij Grayscale inmiddels meer is dan 7 miljard dollar sinds 11 januari.

The post Bitcoin ETF ongekend populair, bereikt hoogste handelsvolume sinds lancering appeared first on BLOX | Nieuws.