Iedereen die de crypto-industrie een warm hart toedraagt, houdt haar adem in en wacht op de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF).

Wat is een ETF?

Een ETF is een financieel product dat beleggers in staat stelt blootstelling aan een activum te krijgen zonder dit activum daadwerkelijk te bezitten. In het geval van een Bitcoin ETF zou het beleggers een handige manier bieden om te investeren in Bitcoin via traditionele effectenrekeningen. Maar wat zijn de potentiële implicaties en voordelen als een Bitcoin ETF wordt goedgekeurd?

Gevolgen en resultaten

Een Bitcoin ETF zou op een vergelijkbare manier functioneren als andere ETF’s, in die zin dat het gereguleerd zou worden door de Securities and Exchange Commission (SEC) en onderhevig zou zijn aan strenge rapportagevereisten. Dit zou beleggers een niveau van transparantie en toezicht bieden dat vaak ontbreekt in de cryptocurrency-markt.

Een van de grootste en belangrijkste spelers in het aanvraagproces is vermogensbeheerder BlackRock Inc., opgericht in 1988, dat is uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest invloedrijke en toonaangevende financiële bedrijven.

Een bewaarder en bewaker van jouw bitcoin

Bovendien zou een Bitcoin ETF institutionele bewaaroplossingen met zich meebrengen, waardoor het risico van diefstal of verlies van Bitcoin wordt verminderd. Voor het opslaan van bitcoin en andere crypto-assets heb je als individu wel enige technische kennis nodig.

Verder zou de introductie van een Bitcoin ETF waarschijnlijk leiden tot verhoogde marktliquiditeit. Naarmate meer beleggers de markt betreden via de ETF, zou het totale handelsvolume van Bitcoin waarschijnlijk toenemen. Deze verhoogde liquiditeit zou kunnen helpen om de prijs van Bitcoin te stabiliseren en de volatiliteit te verminderen, waardoor het een aantrekkelijkere beleggingsoptie wordt voor zowel particuliere als institutionele beleggers.

Acceptatie en erkenning van bitcoin

De goedkeuring van een Bitcoin ETF zou ook positieve implicaties kunnen hebben voor de bredere cryptomarkt. Naast dat het Bitcoin meer legitimiteit zou geven, kan het ook kunnen leiden tot grotere acceptatie en legitimiteit van andere opkomende digital asset.

The post Bitcoin ETF goedkeuring: wat als… appeared first on BLOX | Nieuws.