Er lijken steeds meer signalen naar buiten te komen dat de Bitcoin ETF al geaccepteerd is, of dat dat moment op zijn minst steeds dichterbij komt. De grote vraag is wat de reactie zal zijn van de Bitcoin koers. Wordt dit een ‘buy the rumor, sell the news’-event, of zal de koers door de hype die ontstaat de lucht in schieten en de 40.000 dollar achter zich laten? In deze analyse bespreek ik een zo realistisch mogelijk scenario.

Mijn verwachting op de korte termijn

De grafiek hieronder is de 15-minutengrafiek. Dit betekent dat we nu echt ver inzoomen en de koersontwikkelingen bespreken van de afgelopen dagen. Bitcoin heeft namelijk nogal wat te verdragen gehad, met name het fake-nieuws over de ETF van gisteren. Dit nieuws had een groot effect op de koers en leidde ertoe dat de Open Interest volledig met de grond gelijk werd gemaakt (long posities werden massaal geliquideert).

Dit is niet de eerste keer dat Long-posities het zwaar te verduren hebben. Twee keer eerder deze week zagen we de koers hard naar beneden schieten, waarbij het de Open Interest met zich mee trok. Dit is niet toevallig. De koers zoekt namelijk vaak de posities die oververtegenwoordigt zijn, liquideert deze vervolgens, om uiteindelijk de gekozen richting voort te zetten.

Ik anticipeer daarom ook op het scenario waarin deze liquidaties van long-posities bedoeld zijn fake-outs, om deze posities eerst te sluiten voordat Bitcoin de opwaartse trend voortzet.

Wat wordt het koersdoel van de komende stijging?

Het is lasting om hier een goed antwoord op te geven. De komende uren en dagen beloven buitengewoon volatiel te zijn, en ik kan geen exact koersdoel geven. Wel weet ik dat Bitcoin een heel belangrijk niveau nadert, wat in vorige cycli als zware weerstand diende.

Hiervoor pakken we de Fibonacci-levels erbij. Zoals je ziet komt Bitcoin het 0.618-level tegen rond de 48.500 dollar. In elke cycli die Bitcoin hiervoor kende, was dit het Fibonacci-level waar de koers na een grote rally, een benoemenswaardige correctie liet zien (-20%+).

Het is nu vooral niet de tijd om te gaan speculeren over toppen vanwege de komende volatiliteit, maar houdt dit alsjeblieft in de gaten voordat je overweegt om Bitcoin na het ETF-nieuws te kopen. Invalidatie van dit idee is een weeksluiting boven de 0.618: dus boven de 48.500 dollar.

Conclusie

Door de massale Long-liquidaties ben ik geneigd op korte termijn een stijging van de koers te verwachten. Op langere termijn roep ik op om voorzichtig te zijn. Het zou niet de eerste keer zijn dat mensen massaal tijdens de hype instapten.

The post Bitcoin ETF analyse: komt de pump waar iedereen op wacht? appeared first on BLOX | Nieuws.