Deze week heeft Valkyrie officieel een voorstel ingediend bij de SEC voor een spot Bitcoin ETF. Dit is het volgende e voor een spot Bitcoin ETF, nadat BlackRock op 13 juli een voorstel had ingediend.

Stimulans voor Bitcoin en crypto

De lancering van een spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten is een onderwerp van groot belang voor institutionele investeerders. Een Bitcoin ETF zou institutionele investeerders de mogelijkheid geven om in Bitcoin te beleggen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de onderliggende technologie of de beveiligingsrisico’s.

Dit zou een enorme stimulans kunnen zijn voor de cryptomarkt en zou de toegang van institutionele investeerders tot Bitcoin kunnen vergroten.

Bitcoin ETF wacht op goedkeuring

Het feit dat twee grote spelers als Valkyrie en BlackRock een voorstel hebben ingediend, geeft aan dat er steeds meer vraag is naar Bitcoin ETFs. Dit zou een positieve ontwikkeling kunnen zijn voor de cryptomarkt en zou de koers van Bitcoin verder kunnen doen stijgen.

De SEC heeft nog geen beslissing genomen over de spot Bitcoin ETFs. De verwachting is dat de SEC de beslissing in de loop van dit jaar zal nemen.

Short posities verdedigen tegen Bitcoin

Ondertussen lijken de bears (short sellers) zich terug te trekken. De opwinding rondom Bitcoin ETFs en de hoge interesse van institutionele investeerders hebben short sellers voorzichtiger gemaakt. Uit gegevens van Datamish blijkt dat de short interesse in de markt het laagste punt van dit jaar heeft bereikt. Bovendien zijn voor het eerst de gehedgde short posities de ongedekte short posities voorbijgestreefd.

Even wat uitleg over termen: Short sellers zijn investeerders die speculeren op een koersdaling van een activum, in dit geval Bitcoin. Ze lenen Bitcoin, verkopen het op de markt in de hoop dat de prijs zal dalen, waarna ze het weer goedkoper kunnen terugkopen en teruggeven aan de oorspronkelijke eigenaar, waardoor ze winst maken.

Hedged short posities zijn short posities waarbij de investeerders risicobeheersingsstrategieën gebruiken, zoals opties of andere derivaten, om potentiële verliezen te compenseren. Dit vermindert hun blootstelling aan marktschommelingen en verlaagt het risico. Ongedekte short posities zijn daarentegen meer blootgesteld aan marktfluctuaties en dragen hogere risico’s.

Het feit dat gehedgde short posities voor het eerst de ongedekte short posities hebben overtroffen, geeft aan dat handelaren voorzichtiger worden en manieren zoeken om hun short posities te beschermen tegen een mogelijke stijging van de BTC-prijs.

The post Bitcoin ETF aanvraag ingediend door Valkyrie appeared first on BLOX | Nieuws.