BlackRock, een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders, heeft 10 miljoen dollar geïnvesteerd in een spot Bitcoin ETF. Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor de mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin ETFs door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

10 miljoen dollar startkapitaal

Spot Bitcoin ETFs volgen de koers van Bitcoin zelf, in tegenstelling tot futures ETFs, die de koers van Bitcoin in de toekomst volgen. Spot Bitcoin ETFs worden door veel crypto-enthousiastelingen gezien als een belangrijke stap in de acceptatie van Bitcoin door traditionele financiële instellingen.

Bloomberg-analist James Seyffart heeft op X gedeeld dat BlackRock officieel plannen heeft gemaakt om 10 miljoen dollar startkapitaal te injecteren in zijn spot Bitcoin ETF. De startfondsen zijn bedoeld om de ontwikkeling en lancering van de Bitcoin ETF te stimuleren.

Seyffart zegt overigens dat kapitaalinjecties niet betekenen dat de ETF ook daadwerkelijk gelanceerd wordt. Hij zegt: ‘Het lijkt erop dat BlackRock van plan is om op 3 januari stappen te ondernemen. Ze voorzien de ETF van 10 miljoen. Maar misschien betekent het dat BlackRock kort daarna een lancering verwacht?’

Januari kan niet snel genoeg komen

BlackRock is niet de enige vermogensbeheerder die in een spot Bitcoin ETF investeert. In totaal zijn er meer dan 13 spot Bitcoin ETF-aanvragen bij de SEC ingediend. De SEC heeft nog geen beslissing genomen over deze aanvragen, maar de commissie heeft gezegd dat ze deze voor 10 januari 2024 zal beoordelen.

Seyffart en en zijn collega bij Bloomberg Eric Balchunas zijn zeer optimistisch over de goedkeuring door de SEC. De twee analisten voorspellen een kans van 90% dat Bitcoin ETF’s tegen januari 2024 goedgekeurd zullen worden.

Als de SEC de aanvragen goedkeurt, zullen spot Bitcoin ETFs voor een breed publiek beschikbaar komen. Dit zou de populariteit van Bitcoin kunnen vergroten en de cryptomarkt kunnen stabiliseren.

The post Bitcoin ETF: 10 miljoen dollar startkapitaal voor fonds BlackRock appeared first on BLOX | Nieuws.