Twee grote namen in de financiele wereld willen de crypto-industrie nog verder omarmen. Nasdaq start een bewaarservice voor institutionele investeerders, in eerste instantie voor bitcoin en ethereum. Trading-app Robinhood biedt USDC aan, dit is voor het eerst dat ze een stablecoin listen.

Beurs Nasdaq ziet potentie in cryptocurrency

De naam Nasdaq heb je wellicht in de krant gelezen of over gehoord op het nieuws. Met Nasdaq wordt vaak verwezen naar de Nasdaq Composite, dit is een index van alle aandelen die worden aangeboden op de beurs Nasdaq. Je hebt dus de beurs Nasdaq en de Nasdaq Composite.

Dit artikel gaat over de plannen van de beurs Nasdaq.

De op één na grootste aandelenbeurs ter wereld zet namelijk in op de potentiele groei van cryptocurrency. Ze richten zich niet op de particuliere trader, maar juist op de institutionele markt.

Een institutionele belegger koopt, verkoopt en beheert aandelen, obligaties en andere beleggingseffecten namens zijn klanten, fondsen, leden of aandeelhouders.

Nasdaq begint met Bitcoin en Ethereum

Volgens een artikel van Bloomberg zal Nasdaq Digital Assets in eerste instantie lanceren met bewaardiensten voor bitcoin en ethereum. De nieuwe tak wordt geleid door Ira Auerbach, oud-medewerker van cryptobeurs Gemini. Nasdaq is ambitieus en verwacht tegen het einde van het jaar het team uit te breiden naar 40 professionals.

De aandelenbeurs heeft al een aanvraag ingediend bij het New York Department of Financial Services (NYDFS) om digitale activabewaringsdiensten aan te bieden. Deze aanvraag is momenteel in afwachting van goedkeuring, aldus Tal Cohen, uitvoerend vice president van Nasdaq.

Mocht NYDFS de aanvraag accepteren, wordt de Nasdaq een serieuze rivaal voor cryptobedrijven Coinbase en Anchorage Digital, zij bieden namelijk soortgelijke diensten aan voor de institutionele markt. Andere concurrenten zijn afkomstig van de traditionele markt, namelijk van BNY Mellon en State Street. Dit zijn twee banken die klanten helpen met het veilig opslaan en bewaren van cryptocurrency.

Overigens wil de Amerikaanse waakhond SEC dat financiële instellingen crypto zien als passiva op de balans, ook al zijn die coins technisch gezien van klanten. Dit betekent dat instellingen die crypto voor klanten bewaren, flink wat dollars als reserve moeten aanhouden.

Robinhood biedt stablecoin USDC aan

Robinhood heeft op Twitter laten weten USDC aan te bieden.

Dit is zeker niet de eerste crypto die Robinhood aanbiedt. Voorheen richtte de tradingapp zich vooral op aandelen, maar sinds de bullrun van vorig jaar bieden ze op dit moment 17 verschillende crypto-assets aan.

Waarom Circle en niet Tether?

Maar waarom koos Robinhood voor USDC van Circle, in plaats van USDT van Tether? Laatstgenoemde heeft immers een langere staat van dienst en een grotere marketcap. Robinhood staat onder toezicht van de eerdergenoemde SEC en is er alles aan gelegen om binnen de lijntjes te kleuren.

Dat klinkt misschien negatief, maar dat is het niet. De stablecoin van Circle biedt namelijk meer transparantie in hun reserves dan Tether. Tether heeft veel juridische problemen gehad en gaf pas enigszins openheid in zaken nadat ze hierdoor bevolen werden door een rechtbank.

De vraag is nu, waarom zouden klanten van Robinhood, die grotendeels uit de VS komen, interesse hebben in USDC? Ze kunnen immers gewoon dollars aanhouden. Daarnaast biedt het aanhouden van USDC ook geen dividend of rente. Hier hebben wij geen antwoord op, mocht je het weten, laat het weten in de comments.

Crypto hoeft niet meer te wachten op instituties

In 2017 was een veelgehoord citaat dat we moesten wachten op als de instituties komen. Nou, ze komen niet, ze zijn er al!

Naast Robinhood en Nasdaq houdt MicroStrategy zich bezig met bitcoin, getuige hun laatste aankoop van 300 BTC. Daarnaast tekende BlackRock een overeenkomst met Coinbase voor producten op basis van bitcoin.

The post Bitcoin en Ethereum op Nasdaq en Robinhood biedt USDC appeared first on BLOX | Nieuws.