Galaxy Digital oprichter en miljardair Mike Novogratz deelt met Bloomberg Wealth het ideale portfolio voor jonge investeerders; waar hij onder andere Alibaba, zilver, goud, Bitcoin en Ethereum instopt. “Als ik jong was en veel risico zou kunnen verdragen, dan zou ik het aandeel van Alibaba kopen. Verder zou ik investeren in zilver, goud, Bitcoin en Ethereum. Dat zou mijn portfolio zijn”, aldus een gepassioneerde Novogratz tegenover Bloomberg.

Bullish over Bitcoin door BlackRock

Mike Novogratz staat binnen de crypto-gemeenschap al bekend als een grote Bitcoin-bull, maar de entree van BlackRock heeft dat gevoel nog verder versterkt. Als je het aan de miljardair vraagt is de aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF van BlackRock het belangrijkste nieuwsfeit van 2023 binnen Bitcoin.

“De belangrijkste ontwikkeling dit jaar binnen Bitcoin is Larry Fink”, aldus Novogratz. Larry Fink is de CEO van BlackRock, die recent ook een hoop positieve dingen over Bitcoin te vertellen had.

Fink noemde Bitcoin onder andere een “internationale asset” en een alternatief voor goud als store of value. Als CEO van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, zien veel mensen Fink als de machtigste man binnen de traditionele financiële wereld.

Novogratz merkt op dat Fink oorspronkelijk een “niet-gelovige” was als het op Bitcoin aankomt. In het verleden haalde Fink zelfs regelmatig uit naar Bitcoin en zag hij het als een gigantische bubbel die onvermijdelijk naar nul zou gaan. Vandaag de dag noemt hij Bitcoin een internationale assel; het kan verkeren zullen we maar zeggen.

Een overwinning voor crypto

We zagen recentelijk niet alleen de entree van BlackRock, maar ook de overwinning van Ripple op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in hun rechtszaak tegen de toezichthouder. Volgens Novogratz is de beslissing van de rechter een “overwinning voor crypto” en bewijst deze uitspraak dat “de regels compleet onduidelijk zijn.”

Het is te hopen dat de SEC leert van dit verlies en nu eindelijk eens met duidelijke regels voor de industrie komt in Amerika. Vooralsnog moeten bedrijven vooral gissen of ze zich aan de regels houden en dat komt vele grote namen op rechtszaken te staan.

Niet lang geleden klaagde de SEC de beursgiganten Binance en Coinbase nog aan in twee aparte rechtszaken. Daarbij werden ook nog eens rond de 60 cryptocurrency’s als effecten aangemerkt.

Door de manier van handelen leeft de crypto-industrie in de Verenigde Staten in een staat van onzekerheid en dat is uiteraard niet goed voor de ontwikkeling van een jonge industrie. Om die reden noemt Novogratz de overwinning van Ripple tegen de SEC een overwinning voor de crypto-industrie.

The post Bitcoin en Ethereum in ‘ideale portfolio’ van deze miljardair appeared first on BLOX | Nieuws.