Terwijl de traditionele markten onder druk staan, suggereren experts dat bitcoin en andere cryptovaluta’s wellicht turbulentie in de financiële wereld nodig hebben om te floreren. Maar wat betekent dit precies?

Prijsbewegingen bij Bitcoin en Ether

Ondanks kleine prijsschommelingen in de afgelopen 24 uur, leek bitcoin een positieve draai te maken richting het $27.000-level. Deze opwaartse beweging stuitte echter op een daling in de Amerikaanse aandelenmarkt, waardoor een verdere stijging uitbleef.

Druk op de markt en de stijgende dollar

Volgens marktanalist Alex Kuptsikevich heeft de crypto-industrie mogelijk problemen in de bankensector of zorgen over de solvabiliteit van overheden nodig om een duurzame groei te realiseren. “Recente bewegingen in de obligatiemarkten tonen aan dat er zoiets gaande is,” legt Kuptsikevich uit tegenover CoinDesk, en stelt dat bitcoin en andere cryptovaluta’s “financiële chaos nodig hebben voor groei.”

Opvallende bewegingen bij altcoins

Niet alle cryptovaluta’s bleven onveranderd. Bitcoin cash ervoer een stijging van 8%, terwijl tokens van het DeFi-protocol Maker met 7% toenamen. Deze groei in Maker’s MKR kan wellicht worden toegeschreven aan een toename van het aantal wallets dat de token vasthoudt, wat duidt op een grotere vraag.

Amerikaanse rentebesluiten schudden de markten op

Recente opmerkingen van de Amerikaanse Federal Reserve suggereren dat de rentetarieven mogelijk voor langere tijd hoog blijven. Dit heeft gevolgen gehad voor de bredere markten in de VS, aangezien handelaren de mogelijke inflatie in hun prijsstelling verwerkten.

Conclusie

Terwijl sommigen geloven dat onrust in de traditionele financiële wereld de nodige brandstof kan zijn voor de groei van cryptovaluta’s, blijven de markten, zoals altijd, onvoorspelbaar. Wat de toekomst ook in petto heeft, één ding is zeker: de wereld van crypto blijft fascineren.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post ‘Bitcoin en cryptomarkt hebben financiële chaos nodig voor groei’ appeared first on BLOX | Nieuws.