Uit het niets lijken de koersen van Bitcoin, Ethereum en al die andere cryptocurrency opeens vlam te vatten. Wellicht komt dit door nieuws uit Hong Kong? Vanaf 1 juni 2023 wordt het weer legaal om crypto te traden, niet alleen voor locals, maar ook voor de rest van China.

Hong Kong zet hiermee de deur wagenwijd open voor miljarden aan investeringen in cryptocurrency. Dat doen ze niet zonder reden.

Hong Kong legaliseert handel crypto

De metropool heeft ambitieuze plannen om een Aziatische cryptohub te worden en heeft, ondanks de bemoeienis van het vasteland van China, enige autonomie weten te behouden.

Hong Kong en Macau zijn twee delen van China die door de landelijke regering bestempeld zijn als speciale zones.

De uitvoerende, wetgevende en rechtelijke bevoegdheden zijn op papier grotendeels overgedragen aan de nationale regering. Maar de Chinese nationale wetgeving is over het algemeen niet van toepassing in de regio en Hong Kong wordt behandeld als een afzonderlijk rechtsgebied. De onafhankelijkheid van de jurisdictie van het gebied komt het duidelijkst tot uiting in het immigratie- en belastingbeleid.

Hierdoor heeft de lokale overheid kunnen besluiten dat vanaf 1 juni het kopen, verkopen en verhandelen van crypto officieel volledig legaal worden voor al zijn burgers.

Investeerders China mogen zo ook crypto kopen

Het mooie is dat bedrijven op het vasteland van China hier ook gebruik van kunnen en mogen maken. Een volledig open Hong Kong betekent dat geld uit China gemakkelijk naar crypto kan, ook al blijft het verbod op crypto voor individuen bestaan.

Wat een verschil met de andere kant van de wereld. Amerikaanse politici en financiële diensten lijken er juist alles aan te doen om crypto met de grond gelijk te maken.

Het nieuws uit Hong Kong is afkomstig van Paul Chan, de minister van Financiën van Hong Kong. Hij zei dat de stad van plan is een crypto-hub te worden met een robuust regelgevingskader.

In het kader van de nieuwe regels in Hong Kong, heeft het eerste bedrijf zich al gemeld.

Eerste crypto bedrijf meldt zich in Hong Kong

Interactive Brokers, een broker met een marketcap van 36 miljard dollar, heeft de lancering van cryptocurrency-handel in Hong Kong aangekondigd.

In het persbericht staat dat het nieuwe product professionele beleggers van Interactive Brokers Hong Kong in staat stelt om Bitcoin en Ethereum te verhandelen.

Dit geldt overigens alleen voor de rijkere klanten van Interactive Brokers. Om in aanmerking te komen moeten klanten minimaal 8 miljoen Hongkongse dollars hebben aan beleggingen, dit komt neer 950 duizend euro. Als een fonds of institutie wil beleggen dan kan dat vanaf 40 miljoen HKD, ofwel 4,75 miljoen euro.

David Friedland, het hoofd van APAC bij Interactive Brokers, zegt dat zijn bedrijf de vraag naar crypto in Hong Kong beantwoordt:

‘De vraag van investeerders naar digitale activa blijft groeien in Hong Kong en de rest van de wereld, en we zijn verheugd om cryptocurrency te introduceren om de handelsdoelstellingen van klanten in deze belangrijke markt aan te pakken. In aanmerking komende klanten zullen profiteren van onze lage kosten en de mogelijkheid om crypto te verhandelen naast vele andere wereldwijde producten vanaf één enkel verenigd platform.’

Begin van Bitcoin bullrun?

Hong Kong is een van de belangrijkste financiële centra in Azië en de wereld, en wordt in die regio alleen geëvenaard door Singapore. Als investeerders uit China via deze weg weer betrokken kunnen raken bij de cryptohandel, dan kan dat de start worden van een mooie bullrun.

The post Bitcoin en crypto ontploffen na nieuws uit Hong Kong, vanaf 1 juni is handel weer legaal appeared first on BLOX | Nieuws.