Benjamin Cowen, de oprichter van The Cryptoverse, constateert dat de dominantie van Bitcoin toeneemt en dat is mogelijk slecht nieuws voor altcoins. Als de analyse van Benjamin Cowen klopt, dan staat Bitcoin aan de vooravond van een gigantische uitbraak ten opzichte van altcoins. Is het tijd om ons te verstoppen in de grootste munt van de markt?

Een interessante trend

De populaire analist noemt het gedrag van Bitcoin in zijn grafiek “een interessante trend” en om die reden spreekt hij zijn vertrouwen in de munt uit. Op het moment van schrijven ligt de dominantie van Bitcoin volgens CoinMarketCap op 49,1 procent waarmee het een straatlengte voorsprong heeft op de concurrentie.

Bitcoin-dominantie. Bron: CoinMarketCap

Ethereum volgt op de tweede positie met een dominantie van 18,5 procent, waarmee Bitcoin dus ruim tweemaal groter is dan het smart contract platform. Volgens de analyse van Benjamin Cowen kan dat gat op termijn dus nog weleens toenemen.

Uiteindelijk moeten we dat natuurlijk nog maar zien, want de Bitcoin-dominantie is niet de enige grafiek die ertoe doet. Dat maakt het voorspellen van de koersen ook zo lastig. Hoe groter Bitcoin wordt, hoe meer factoren een rol spelen in het bepalen van de koers.

Bitcoiners nemen winst

Wat we op dit moment bijvoorbeeld ook zien is dat veel Bitcoiners profiteren van de stijging van 5 procent van de afgelopen drie dagen. De hoeveelheid winstneming ligt volgens het on-chain analyseplatform Santiment op het hoogste niveau in twee maanden tijd.

Wat verder opvalt is dat het aantal dagelijkse actieve adressen op de blockchain van Bitcoin de afgelopen vijf maanden op gemiddeld 1,1 miljoen stuks lag.

Op dit moment ligt het aantal actieve adressen per dag op het hoogste niveau sinds april. Een hogere activiteit betekent over het algemeen dat er een bullish sentiment heerst rondom Bitcoin.

Dat zien we nog niet volledig terug in de koers, maar stukje bij beetje weten de bulls het positieve momentum weer te herpakken. Maar dat mag ook wel weer even, want we hebben met 2022 een dramatisch jaar achter de rug gehad met Bitcoin.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bitcoin-dominantie stijgt, slecht nieuws voor altcoins? appeared first on BLOX | Nieuws.