De Bitcoin koers schoot op 14 maart naar zijn voorlopige all-time high van 73.800 dollar en zit sindsdien in een neerwaartse trend. Ondanks die problemen stijgt de dominantie van Bitcoin op de cryptomarkt, omdat altcoins het nog veel zwaarder te verduren hebben.

Blijft Bitcoin boven de $60.000 handelen?

De grote vraag op dit moment is of de bulls het voor elkaar kunnen krijgen om de Bitcoin koers tot de halving boven de 60.000 dollar te houden. Komende zaterdag is het zover en vindt de vierjaarlijkse halving van Bitcoin plaats.

Op dat moment halveert de beloning voor miners voor het produceren van een blok van 6,25 naar 3,125 Bitcoin. Daarmee halveert de inflatie van Bitcoin van 1,7% naar 0,85% op jaarbasis. In theorie is de inflatie van Bitcoin daarmee lager dan die van goud.

Mede om die reden zijn de verwachtingen omtrent de volgende halving van Bitcoin gigantisch. Op de korte termijn zal het niet meteen een groot verschil maken voor de koers, maar op de lange termijn laat de halvering van de inflatie zich wel voelen.

Voor het einde van 2024 voorspelt de Nederlandse analist PlanB een Bitcoin koers van ruim 100.000 dollar en voor 2025 zelfs een koers van meer dan 300.000 dollar. Daar zouden wij meteen voor tekenen.

Dominantie van Bitcoin in de lift

Veel mensen hopen al lange tijd op een zogenaamd “altseason”, een periode waarin de koersen van altcoins harder stijgen dan die van Bitcoin.

Vooralsnog is daar echter geen sprake van. De dominantie van Bitcoin zit al maanden in de lift en daar lijkt nog geen verandering in te komen.

Zou de dominantie van Bitcoin de hoogtepunten van 2020-2021 opnieuw kunnen bereiken? De stabiele groei van de dominantie van de munt van Satoshi Nakamoto is in ieder geval indrukwekkend te noemen.

Vooralsnog lijkt er geen einde te komen aan de heerschappij van Bitcoin.

The post Bitcoin Dominantie stijgt in aanloop naar de halving appeared first on BLOX | Nieuws.