Ja ja bitcoin is helemaal fantastisch, elke tien minuten komt er een blok bij, financiële vrijheid, geen inflatie blabla we kennen het riedeltje onderhand nu wel. Het sentiment en de realiteit is dat iedereen de afgelopen weken veel geld heeft verloren en reden heeft om gefrustreerd te zijn.

Bitcoin koers is waardeloos voor nieuwkomers

Hieronder de bitcoin koers van de afgelopen 30 dagen. Alle bitcoinaankopen vanaf begin 2021 tot aan een paar dagen geleden staan in de min, mits er niet verkocht is. Dit is niet alleen van traders en investeerders die er al langer inzitten, maar veel nieuwe bitcoiners en crypto-enthousiastelingen zijn gestart in 2021.

In mei kreeg de markt te maken met de teloorgang van Terra, en toch flirtte bitcoin met 30.000 euro. Wie had gedacht dat een paar dagen later we heimwee zouden hebben.

De fundamentals van bitcoin zijn niet veranderd en dat maakt het eigenlijk alleen nog maar vervelender en irritanter dat BTC ondergewaardeerd wordt. De bitcoin koers is harder en sneller gekelderd dan de reputatie van The Voice of Holland en net als tijdens het zoveelste reclameblok in dat programma, is niets zo heerlijk om af en toe al je frustratie er uit te schreeuwen.

Veel traders, jong en oud, komen dan ook samen op Telegram om hun frustratie van zich af te schreeuwen. Letterlijk.

Schreeuw het uit!

In de “Bear Market Screaming Therapy Group” op Telegram mogen leden alleen voice-berichten delen waarin ze schreeuwen (een variatie op Aaaaaaahhhh). Als je iets anders deelt in de groep dan word je er onmiddellijk uitgegooid en gebanned voor de rest van je leven. De groep heeft op dit moment 174 leden.

Tot nu toe hebben meer dan honderd verschillende leden bijgedragen aan de groep, door voice-berichten van zichzelf te posten die schreeuwen, kermen, kreunen en jammeren in verschillende toonhoogtes en ritmes.

Voor alle degens

Mede-oprichter van NFT-protocol Rentable World emiliano.eth maakte deze groep dinsdagochtend aan en deelde een link op Twitter. Dit is een oproep voor de “gedegenereerde” gemeenschap die zich bezig houden met crypto.

“Hé degen, ben je gestrest? Laat het er allemaal maar uit”, schreef hij, samen met een link om lid te worden van de groep.

REEEEEEEE schreeuwt AAAAAAHHHHH

De profielfoto van de groep is een Pepe-frog die schreeuwt, vaak de “REEEEEEE” meme genoemd. Pepe the Frog werd in 2005 gecreëerd door Matt Furie en is sindsdien een internetsymbool geworden voor de meme-cultuur, op Twitter werd deze meme vooral door Chainlink-investeerders gebruikt.

Yo en GM

Sociale kanalen waarbij maar een enkel bericht wordt uitgewisseld, zijn niet nieuw. In 2014 werd de “Yo” -app gelanceerd met als enig doel gebruikers in staat te stellen elkaar de begroeting “Yo” te sturen. En Chatroulette werd 99 van de 100 keer ook maar éénzelfde soort bericht verzonden.

Voor crypto-enthousiastelingen was er de “gm” -app, een zelf beschreven “meme-app” waarmee gebruikers elkaar alleen konden begroeten met “gm” of “goedemorgen”, een veelgebruikt acroniem dat op Twitter en Discord wordt gebruikt. Maar de gm-app werd in september stopgezet nadat een hacker toegang had gekregen tot gebruikersgegevens.

The post Bitcoin daalt met 4 procent. Ook zo gefrustreerd door de bearmarkt? Schreeuw het uit! appeared first on BTC Direct | Nieuws.