De volgende bitcoin halving staat voor komende zaterdag op het programma. Op dat moment halveert de beloning voor miners voor het produceren van een blok, waarmee in feite ook de inflatie van bitcoin halveert. Dat is in theorie heel bullish voor de bitcoin koers, maar toch zien we op dit moment dalingen.

Analisten spreken nu van een “cyclisch patroon” voor bitcoin in de dagen voor de halving.

Liquidaties en voorzichtige angst

De koersvolatiliteit van bitcoin resulteerde gisteren in een behoorlijke hoeveelheid aan liquidaties. Zo werden er over de afgelopen 24 uur posities gesloten van 96.000 handelaren voor een totaal van 276,17 miljoen dollar.

Van dat bedrag werden er voor 202,35 miljoen dollar aan long-posities geliquideerd en ging het om 73,82 miljoen dollar aan shorts; zo bleek uit de data van CoinGlass.

Met name bitcoin en ethereum waren assets waar gigantische hoeveelheden liquidaties op plaatsvonden.

Met de bitcoin koers zien we ook de welbekende Fear & Greed Index afdalen. Waar er afgelopen week nog sprake was van “extreme hebzucht” met een score van 80/100 is er momenteel nog maar een score van 65/100 te zien.

Daarmee is er nog net sprake van “hebzucht” volgens de ontwikkelaars van de Fear & Greed Index.

Analist spot cyclisch patroon voor bitcoin

Als we de populaire analist Rekt Capital mogen geloven, dan is er momenteel nog helemaal niets aan de hand voor bitcoin. Rekt Capital spreekt van de zogenaamde “pre-halving correctie”, een patroon dat we vaak zien in aanloop naar deze vierjaarlijkse gebeurtenis.

De pre-halving correctie is er altijd bij geweest tijdens iedere cyclus. Ditmaal is dat niet anders”, aldus Rekt Capital op Twitter.

Voor bitcoiners is het te hopen dat Rekt Capital gelijk krijgt en de koers in de maanden na de halving gewoon weer begint met stijgen.

Dat zagen we in het verleden altijd, maar dat biedt natuurlijk geen garanties voor de toekomst. Dat neemt niet weg dat het er in het grote plaatje gewoon goed uitziet voor bitcoin.

De Spot Bitcoin ETFs kopen grote hoeveelheden bitcoin in, de overheidsschuld van Amerika neemt met de dag toe en de inflatie zorgt ervoor dat de rentes langer op dit verhoogde niveau moeten blijven.

Dat laatste is vooral slecht voor de Amerikaanse overheid, die daardoor steeds meer rente over hun schulden moeten betalen, waardoor de begrotingstekorten toenemen en uiteindelijk de schulden groeien.


The post Bitcoin daalt in aanloop naar de halving, analisten zien patroon appeared first on Bitcoinmagazine.nl.