De cryptomarkt kleurt opeens dieprood. Bitcoin is 8% gedaald en altcoins hebben nog meer moeten inleveren. Er is van alles aan de hand, maar te vroeg om één reden aan te wijzen.

Wat wel zeker is, als je aan het wachten was op de dip, dan is dit wellicht het juiste moment.

Bitcoin koers onder 20.000 euro

De grafiek van de Bitcoin koers hieronder heeft er wel eens beter uitgezien, dit is geen fraai gezicht.

De actuele Bitcoin koers van nu is 19.092,84 euro. De afgelopen 24 uur is de bitcoin prijs met 8,81% gedaald, dit is een waarde daling van 1.682,12 euro.

Door de daling zijn voor meer dan 90 miljoen dollar aan long-posities geliquideerd.

Blockchain.com sluit vermogensafdeling

Een van de redenen van de daling kan komen van Blockchain.com, een groot Amerikaans cryptobedrijf die al vrij lang bestaat en veel informatie deelt over wat er op de blockchain gebeurt. Ook heeft het bedrijf een populaire wallet.

Volgens Bloomberg zal Blockchain.com zal zijn onlangs geopende vermogensbeheerafdeling stopzetten.

Via die afdeling bood het bedrijf een investeringsmogelijkheid aan dat de koers van Bitcoin ten opzichte van de dollar volgde, maar sluit na een periode van maar 11 maanden de deuren alweer.

Een woordvoerder zei dat Blockchain.com zijn vermogensbeheerdienst opende in april 2022, kort voordat de macro-economische omstandigheden snel verslechterden.

Dit is een van de manieren om het bedrijf beheersbaarder te maken. Het bedrijf ontsloeg in januari ongeveer 28% van zijn personeelsbestand na eerdere ontslagen in juli 2022.

Het lijkt er niet op dat de sluiting van invloed zal zijn op de normale crypto exchange van Blockchain.com.

Rente op staatsobligaties stijgen

Op macro-economisch gebied en regelgeving speelt ook het een en ander. Vanochtend schreven we al over wat de plannen van de Amerikaanse president Biden zijn, dat lees je hier.

Daarnaast is de rente op staatsobligaties met een looptijd van twee jaar gestegen en dit wordt toegeschreven aan de verwachting van verdere renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank.

Dit heeft geleid tot een omgekeerde obligatiecurve, waarbij de rendementen op langere termijn lager zijn dan die op korte termijn. Dit wordt vaak gezien als een voorbode van een economische neergang.

Het feit dat de omgekeerde curve nu zijn hoogste niveau heeft bereikt sinds de jaren tachtig, suggereert dat de financiële markten onder stress staan en dat er een recessie kan komen. Dit is geen voorspelling, maar de situatie lijkt op die van 1981. Toen was de inflatie ook in de dubbele cijfers en nam de centrale bank agressieve maatregelen.

Silvergate sluit deuren

Een andere reden kan ook het nieuws rondom cryptobank Silvergate zijn. Gisteren deelde Silvergate Capital, dat dochteronderneming Silvergate Bank haar activa vrijwillig zou liquideren. In de koersgrafiek hieronder de aandelen van Silvergate van de afgelopen maand.

Als je denkt dat de bodem bereikt is, dan weet Silvergate nog net iets verder te graven. Vandaag heeft Silvergate namelijk weer 42% moeten inleveren.

Beleggers maakten zich zorgen en de prijs van Bitcoin begon te dalen toen Silvergate vorige week zei dat het de indiening van zijn jaarverslag had uitgesteld en waarschuwde voor het mogelijke onvermogen om door te gaan.

Er is helaas niet één boeman, er wordt aan alle kanten aan de crypto koersen getrokken.

The post Bitcoin daalt 9% en zakt onder 20.000 euro, waarom? appeared first on BLOX | Nieuws.