Bitcoin is de afgelopen 24 uur 5% gedaald en heeft hiermee het positieve sentiment van deze maand niet weten te belonen. De stijging van deze maand is (nog) niet helemaal weggevaagd, maar doordat de koers is gedaald, is het aantal bitcoinadressen met winst gedaald tot onder 50%.

Kijkt bitcoin vooruit?

Het lijkt of de bitcoin koers alvast het nieuws van morgen heeft ingeprijsd. Verwacht wordt dat de Amerikaanse centrale bank morgen aankondigt de rente te verhogen. Dat soort aankondigingen zorgt altijd voor volatiliteit (beweeglijkheid van de koers) op de markt, niet alleen bitcoin, maar ook de aandelenmarkt schudt dan.

Bron: BTC Direct

47% bitcoin adressen in de plus

Door de daling van vandaag hebben (uiteraard) steeds minder bitcoiners winst. Bitcoiners waren een van de weinige hodlers die winstgevend bleven tijdens de huidige bearmarkt. Zelfs toen andere grote cryptocurrency’s het aantal houders in winst zagen dalen tot onder de helft, schreven meer dan de helft van de bitcoiners groene cijfers. Tot nu dan.

Bron: intotheblock

Volgens gegevens van IntoTheBlock is het aantal bitcoin-houders met winst de afgelopen dagen gedaald. In totaal staat op dit moment 47% van alle wallets in de plus. Dit betekent dat 6% ongeveer gelijk staat en dat 46% in de min staat. Ook al zijn er meer adressen die in de plus staan dan in de min, het is maar een kleine marge. En sinds vorige week is het winstgevende percentage met meer dan 3% gedaald.

Om tot deze percentages te komen wordt gekeken naar unieke adressen waarvan de bitcoin een gemiddelde koopprijs hebben die lager is dan de huidige prijs. Koopprijs wordt hier gedefinieerd als de prijs op het moment dat munten naar een adres zijn verstuurd.

68% van alle bitcoin in de plus

Een vergelijkbare maar ook informatieve statistiek is het aantal circulerende bitcoins met winst of verlies. In plaats van naar adressen te kijken, kijken we nu naar individuele bitcoins en tellen we de waarde op waarvan de prijs op het moment dat ze voor het laatst verplaatst werden respectievelijk lager of hoger was dan de huidige prijs.

De grafiek hieronder toont het aanbod van bitcoins in winst/verlies op een bepaald moment. Er wordt gekeken naar het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen, dus de data kan iets achterlopen. De grafiek komt van Theblock en de data van Glassnode.

Op dit moment staan 68% van alle bitcoin in de plus.

87,4% van alle dagen is winstgevend

Een andere interessante grafiek is de profitable days. Sinds het bestaan van bitcoin zijn 87,4% van alle dagen winstgevend. Deze methodiek is vooral bedoeld om de kracht van bitcoin op de lange termijn te laten zien.

Dit betekent dat als je tijdens 87,4% van het aantal dagen in de totale handelsgeschiedenis van bitcoin had gekocht, (en er geen domme dingen ermee hebt gedaan) de aankoopwaarde lager is dan de huidige bitcoin koers.

Bitcoin is geen middel om heel snel heel rijk van te worden. Deze tool laat zien hoe mensen die bitcoin simpelweg lang genoeg hebben vastgehouden, in de loop van de tijd worden beloond. Groen staat voor winst, en rood voor verlies.

Bron: lookintobitcoin

The post Bitcoin daalt 5% en meer dan helft investeerders staat in de min appeared first on BTC Direct | Nieuws.