Dit is niet hoe we de week willen afsluiten. De cryptokoersen kleuren donkerrood. Bitcoin, veruit de allergrootste crypto van allemaal, moet 5% inleveren. Maar dat is niets vergeleken met TokenFi, Bonk en Pepe. Deze altcoins leveren bijna 30% in.

825 miljoen dollar aan liquidaties

In de afgelopen 24 uur zijn 254.643 handelaren geliquideerd, het totale aantal liquidaties komt uit op 825 miljoen dollar.

De afgelopen 24 uur is er dus voor een gigantisch bedrag van 825 miljoen dollar aan posities geliquideerd op de cryptomarkt. Op het moment van schrijven blijft dit getal stijgen, dat kan je hier volgen.

Een liquidatie betekent dat beleggers gedwongen worden om hun cryptocurrency te verkopen, vaak met een groot verlies. Maar wat is er precies gebeurd en wat betekent dit voor de markt?

Meer long dan short geliquideerd

Het merendeel van de geliquideerde posities, 749 miljoen dollar, waren long posities. Dit houdt in dat beleggers erop rekenden (lees: gokten) dat de waarde van de cryptocurrency zou stijgen. Echter, toen de markt daalde, werden ze gedwongen om hun posities te verkopen om te voorkomen dat ze nog meer geld zouden verliezen.

De overige 77 miljoen dollar waren short posities. Dit zijn beleggers die wedden dat de waarde van de cryptocurrency zou dalen. In dit geval hadden ze gelijk, maar de daling was wellicht scherper dan ze hadden verwacht, of er was een tussentijdse stijging. Hierdoor werden ze ook gedwongen om hun posities te sluiten.

Cascade effect

Deze liquidaties kunnen een grote impact hebben op de markt. Wanneer er veel posities tegelijk worden geliquideerd, kan dit leiden tot een verdere daling van de prijzen. Dit fenomeen, bekend als een long squeeze, kan ervoor zorgen dat de markt in een neerwaartse spiraal belandt.

Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat liquidaties een normaal onderdeel zijn van de cryptomarkt. Ze komen vaker voor in periodes van grote volatiliteit, zoals vaker rondom de Bitcoin halving.

Het is nog niet duidelijk waarom de koersen dalen en wat de exacte trigger was. Zou het kunnen komen door de onrust in het Midden-Oosten?

The post Bitcoin daalt 5% en crypto koersen storten in elkaar, wat is er aan de hand? appeared first on BLOX | Nieuws.