Het educatieprogramma ‘My First Bitcoin’ in El Salvador heeft meer dan 1 Bitcoin aan donaties opgehaald via Bitcoin crowdfunding. De donaties kwamen van Bitcoin-enthousiastelingen van over de hele wereld die satoshis via het Lightning Network stuurden om het Bitcoin Diploma-programma van My First Bitcoin te financieren. Het programma heeft tot nu toe 6.000 studenten in El Salvador opgeleid en heeft als doel om Bitcoin-onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen.

‘Revolutionair’

Volgens John Dennehy, oprichter van My First Bitcoin, is het grootste potentieel van Bitcoin het versterken van het individu en het gemakkelijk maken om waarde te doneren is daar een groot deel van. ‘Bitcoin crowdfunding maakt het voor iedereen mogelijk om deel te nemen’, aldus Dennehy tegenover CoinTelegraph. ‘Dat is revolutionair in vergelijking met het bestaande fiat-systeem dat beperkt wie kan deelnemen. Dit is een manier om het speelveld gelijk te trekken.’

In tegenstelling tot traditionele betalingsservices zoals PayPal of GoFundMe, is Bitcoin een censuurbestendige en zelf-soevereine manier om online geld te verzenden. Het is ook veel goedkoper dankzij het gebruik van het Layer-2 Lightning-netwerk. Geld wordt verzonden via dit netwerk, dat een fractie kost van de oude betalingsservices. ‘Bitcoin crowdfunding is een voorbeeld van hoe Bitcoin mensen in staat stelt controle te krijgen over hun eigen geld.’

Bitcoin Beach

De crowdfunding-campagne van My First Bitcoin werd gestimuleerd door de inspanningen van Bitcoin Beach, de Bitcoin-circulaire gemeenschap in El Zonte aan de Pacifische kust van El Salvador. Bitcoin Beach was de vonk die ertoe leidde dat BTC in 2021 wettig betaalmiddel werd verklaard in El Salvador. Op 27 april verklaarde Bitcoin Beach dat het alle donaties aan het project zou matchen tot middernacht.

De campagne begon met razendsnelle niveaus van vrijgevigheid en werd uitgevoerd via Geyser, een Bitcoin crowdfunding-platform. Geyser bereikte in april een nieuw record en haalde meer dan 2 BTC aan donaties op.

Hoewel de prijs Bitcoin ver van de all-time-high vandaan zit, blijft de gemeenschap bouwen en opleiden. My First Bitcoin is hier een voorbeeld van en blijft groeien dankzij de trouwe steun.

The post Bitcoin-crowdfunding voor educatieprogramma in El Salvador haalt meer dan 1 BTC op appeared first on BLOX | Nieuws.